Newsflash
Știri

Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc azi în România

de Florentina Ionescu - mai 4 2021
Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc azi în România

Astăzi România a primit o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile sunt livrate pe cale aeriană și ajung pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV. 

pfizer biontech

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 340.470 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 87.750 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 87.750 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;

*Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva COVID-19 reamintește că în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe