„Diabetul în Europa şi România“, „Diabetul zaharat – o plagă“, „Dieta mediteraneană în diabetul zaharat de tip 2“ sunt câteva titluri ale Caleidoscopului medical, rubrică realizată de dl dr. Valentin Nădăşan, din numărul 6/iunie a.c. al revistei VIAŢĂ+SĂNĂTATE. Poate că nu este totul (aşa cum am scris în titlu) despre diabet, însă cele mai multe materiale din cuprinsul publicaţiei abordează subiectul; va fi cu atât mai interesant pentru cititori să-şi completeze cunoştinţele despre această boală endrocrină, recunoscută ca fiind una dintre cele mai frecvente pe plan mondial şi, doar arătând că se cheltuie sute de miliarde de dolari (de exemplu în 2007 peste 232) în întreaga lume pentru prevenirea şi tratamentul diabetului, ar fi de ajuns pentru a afirma gravitatea lui. (...)"> Aproape tot despre diabet - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Aproape tot despre diabet

de Constanţa MARINESCU - iun. 25 2010
Aproape tot despre diabet

   „Diabetul în Europa şi România“, „Diabetul zaharat – o plagă“, „Dieta mediteraneană în diabetul zaharat de tip 2“ sunt câteva titluri ale Caleidoscopului medical, rubrică realizată de dl dr. Valentin Nădăşan, din numărul 6/iunie a.c. al revistei VIAŢĂ+SĂNĂTATE. Poate că nu este totul (aşa cum am scris în titlu) despre diabet, însă cele mai multe materiale din cuprinsul publicaţiei abordează subiectul; va fi cu atât mai interesant pentru cititori să-şi completeze cunoştinţele despre această boală endrocrină, recunoscută ca fiind una dintre cele mai frecvente pe plan mondial şi, doar arătând că se cheltuie sute de miliarde de dolari (de exemplu în 2007 peste 232) în întreaga lume pentru prevenirea şi tratamentul diabetului, ar fi de ajuns pentru a afirma gravitatea lui. (...)

Orice succesiune de întrebări când „ataci“ un drum al cunoaşterii începe firesc cu: ce este?... „Ce este diabetul“ se intitulează articolul scris de dl dr. Constantin Dinu, împreună cu dl dr. Dan Mihăicuţă. Aflăm: „Diabetul zaharat nu este o boală, ci un grup de boli metabolice care afectează întreg organismul uman, boli care au în comun hiperglicemia produsă fie prin deficit de secreţie a insulinei, fie prin deficit de acţiune, fie prin ambele mecanisme“. Autorii, pe lângă informaţii despre insulinorezistenţă, prediabet ori mecanisme de producere, regresia sau progresia bolii, inserează şi o clasificare etiologică, simplificată, a DZ. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe