Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Arad: Numărul de internări în Secția Clinică Pediatrie II a crescut semnificativ

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 11 noiembrie 2022, ora 10:32

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad spun că în această perioadă a crescut numărul de internări pe secția de Pediatrie.

Afecțiunile respiratorii de sezon încep să își facă tot mai simțită prezența în rândul copiilor. În cadrul Secției Clinice Pediatrie II, doar în ultimele 72 de ore au necesitat internare 38 de copii, mai bine de jumătate dintre ei prezentându-se în Unitatea de Primire Urgențe cu afecțiuni respiratorii de sezon, potrivit informațiilor de la data de 7 noiembrie a.c., publicate pe o rețea socială

copil pneumonie doctor consultatie

„În condițiile epidemiologice ale sezonului rece, numărul de internări în Secția Clinică Pediatrie II a crescut semnificativ. Pentru o secție care, în mod obișnuit, are 42 de paturi, doar în ultimele trei zile s-au consemnat 38 de internări. Facem apel la calm și înțelegere pentru această situație specială. Menționăm că până acum tot în cadrul Secției Clinice Pediatrie II se făceau și internările pentru patologia infecțioasă non-Covid-19”, a explicat dr. Simona Dumitra, medic primar pediatru, medic șef Secție Clinică Pediatrie II.

Pentru a asigura un număr suficient de paturi și în contextul în care în 7 noiembrie a.c. erau doar doi copii diagnosticați cu COVID-19, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis reducerea locurilor destinate pacienților minori cu infecție SARS CoV-2.

pediatrie sectie scju arad

Astfel, în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii a rămas un salon destinat  pacienților COVID-19, iar 20 de locuri sunt alocate pentru pacienții minori, diagnosticați cu patologie infecțioasă. 

Crizotinib dă tulburări vizuale, inclusiv risc de pierdere a vederii la copii și adolescenți 

Arad. „Salon demonstrativ” pentru asistenți medicali

Etichete: Pediatrie sectie pediatrie SCJU Arad internari boli respiratorii copii internati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.