Newsflash
Știri

Arad. „Salon demonstrativ” pentru asistenți medicali

de Florentina Ionescu - nov. 9 2022
Arad. „Salon demonstrativ” pentru asistenți medicali

Spitaluș Clinic Județean de Urgență Arad a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Colegiul Particular „Vasile Goldiș”, Școala Postliceală Sanitară Arad și cu OAMGMAMR.

Protocolul semnat cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și cu ceilalți parteneri prevede amenajarea și funcționarea unui „salon demonstrativ” care să ofere asistenților medicali, elevilor și studenților un proces instructiv, practic și inovativ menit să ridice calitatea formării asistenților medicali, în conformitate cu standardele europene, se arată pe o rețea socială

scju arad salon demonstrativ

Salonul va funcționa în corpul de clădire al Secției Clinice Hematologie și va fi dotat cu echipamente multifuncționale (manechine, aparate și mulaje specifice activității de asistent medical) și instrumentar modern de predare - învățare- simulare - evaluare.

Practic, această sală de învățare va conține toate elementele și echipamentele cu care un asistent medical intră în contact în timpul exercitării profesiei, la patul pacientului.

Lucrările de amenajare vor începe în perioada imediat următoare, iar „salonul demonstrativ” va fi funcțional în primăvara anului 2023, spun reprezentanții SCJU Arad.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe