Newsflash
Știri

Argeş: Spitalul de Recuperare Brădet, reabilitat pentru eficiență energetică

de L. Budin - ian. 10 2022
Argeş: Spitalul de Recuperare Brădet, reabilitat pentru eficiență energetică

Spitalul de Recuperare Brădet a fost reabilitat printr-un proiect al Consiliului Judeţean Argeş, în valoare de 4,27 milioane de lei, finanţat din fonduri europene.

Prin această investiţie s-a urmărit creşterea eficienţei energetice a instituției medicale, se arată pe pagina Facebook a Consiliului Județean (CJ) Argeș.

spital-bradet
Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Argeș

 

Reabilitarea s-a făcut din fonduri europene, printr-un proiect european al Consiliului Județean Argeș, din cele 5 proiecte de reabilitare a construcțiilor din infrastructura de sănătate pe care consiliul le are.  

Proiectul contribuie la sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisie scăzute de carbon, prin îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere şi utilizarea surselor de energie regenerabilă”, a declarat vicepreşedintele CJ Argeş, Marius Nicolaescu.

Investiția are o valoare totală de 4,27 milioane lei, din care 3,16 milioane lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă şi 1,11 milioane lei reprezintă contribuţia CJ Argeş.

Proiectul „Creșterea Eficienței Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”  a presupus următoarele intervenții: izolarea termică a pereților, termoizolarea la exterior a pereților supraterani ai subsolului,  termo-hidroizolarea terasei și refacerea sistemului de colectare apă pluvială, sisteme pentru obținerea apei calde de consum - boiler, hidrofor, panouri solare – șamd.

Investițiile vor avea drept rezultat scăderea de cinci ori a nivelului gazelor cu efect de seră și scăderea consumului anual de energie primară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe