Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ARPIM: „Suntem înainte de declanșarea unei crize majore a medicamentelor”

Viața Medicală
Cristina GHIOCA joi, 31 octombrie 2019, ora 14:08

România este în pragul unei crize majore a medicamentelor, avertizează Asociația Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Reprezentanții ARPIM îi cer ministrului sănătății să promoveze măsurile necesare pentru a menține în farmacii 71 de medicamente cu risc de dispariție, multe dintre ele fără alternativă terapeutică. Potrivit ARPIM, sute de mii de pacienți cu boli cardiovasculare, diabet, astm, bronhopneumopatie cronică obstructivă și reumatism sunt în pericol de a rămâne fără tratamentul necesar.

„Suntem cu doar câteva zile înainte de declanșarea unei crize majore a medicamentelor în România. Cu 71 de medicamente dispărând efectiv de pe lista de prețuri și deci din farmacii, începând cu 2 noiembrie, este nevoie de măsuri efective, asumate imediat”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Potrivit lui Dan Zaharescu, singura soluție pentru rezolvarea acestei situații este prelungirea valabilităţii prețului pentru toate medicamentele din CANAMED (Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România), începând cu data de 1 noiembrie 2019.

Foto: pixabey.com

Etichete: medicamnte preturi medicamente ARPIM Dan Zaharescu presedinte APRIM

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.