Newsflash
Știri

ARPIM: „Suntem înainte de declanșarea unei crize majore a medicamentelor”

de Cristina GHIOCA - oct. 31 2019
ARPIM: „Suntem înainte de declanșarea unei crize majore a medicamentelor”

România este în pragul unei crize majore a medicamentelor, avertizează Asociația Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Reprezentanții ARPIM îi cer ministrului sănătății să promoveze măsurile necesare pentru a menține în farmacii 71 de medicamente cu risc de dispariție, multe dintre ele fără alternativă terapeutică. Potrivit ARPIM, sute de mii de pacienți cu boli cardiovasculare, diabet, astm, bronhopneumopatie cronică obstructivă și reumatism sunt în pericol de a rămâne fără tratamentul necesar.

„Suntem cu doar câteva zile înainte de declanșarea unei crize majore a medicamentelor în România. Cu 71 de medicamente dispărând efectiv de pe lista de prețuri și deci din farmacii, începând cu 2 noiembrie, este nevoie de măsuri efective, asumate imediat”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Potrivit lui Dan Zaharescu, singura soluție pentru rezolvarea acestei situații este prelungirea valabilităţii prețului pentru toate medicamentele din CANAMED (Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România), începând cu data de 1 noiembrie 2019.


Notă autor:

Foto: pixabey.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe