Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asigurări private şi turism medical

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN vineri, 15 iulie 2011

   Recent, publicaţiile Săptămâna Financiară şi Financiarul au organizat la Bucureşti dezbaterea Turismul medical – şansa la viaţă a pacienţilor români?, la care au participat oficiali ai sistemului de sănătate, reprezentanţi ai organizaţiilor ştiinţifice şi profesionale medicale, ai societăţilor de asigurări şi ai unităţilor medicale private. Printre subiectele abordate cu această ocazie s-au numărat reforma sistemului sanitar românesc, beneficiile comparative ale asigurărilor private de sănătate şi ale abonamentelor oferite de centrele medicale, aspecte ale spitalizării în afara ţării, precum şi perspectivele dezvoltării în ţara noastră a afacerilor în domeniul medical. (...)
 

   Recent, publicaţiile Săptămâna Financiară şi Financiarul au organizat la Bucureşti dezbaterea Turismul medical – şansa la viaţă a pacienţilor români?, la care au participat oficiali ai sistemului de sănătate, reprezentanţi ai organizaţiilor ştiinţifice şi profesionale medicale, ai societăţilor de asigurări şi ai unităţilor medicale private. Printre subiectele abordate cu această ocazie s-au numărat reforma sistemului sanitar românesc, beneficiile comparative ale asigurărilor private de sănătate şi ale abonamentelor oferite de centrele medicale, aspecte ale spitalizării în afara ţării, precum şi perspectivele dezvoltării în ţara noastră a afacerilor în domeniul medical.
   Dl dr. Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a trecut în revistă măsurile de reorganizare şi reglementare din sistemul sanitar, amintind în acest sens descentralizarea, clasificarea unităţilor sanitare cu paturi în funcţie de competenţă şi finanţarea acestora în funcţie de categoria în care au fost încadrate. Printre obiectivele din perioada următoare se numără introducerea cardului naţional de sănătate, care va avea ca efect impunerea disciplinei medicale şi financiare, dar şi stabilirea, cu sprijinul Băncii Mondiale, a pachetului de servicii medicale de bază. De asemenea, MS pregăteşte, începând cu a doua parte a anului viitor, construirea unei reţele de şase spitale regionale de urgenţă, memorandumul privind demararea construcţiei acestora prin parteneriat public privat urmând a fi supus aprobării Guvernului României. Spitalele urmează să fie înfiinţate în Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, costurile estimate pentru ridicarea lor fiind estimate la 1,5 miliarde de euro.
   Referindu-se la pachetul de servicii medicale de bază, dl dr. Dorin Ionescu, directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a apreciat că până la sfârşitul anului ar putea fi oferită spre discuţii o variantă a acestui pachet, însoţită de un calendar de implementare confortabil pentru medici şi pacienţi şi durabil pentru sistem. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.