Newsflash
Știri

Asistență medicală gratuită pentru refugiații ucraineni, la Complexul Caraiman

de Florentina Ionescu - mar. 10 2022
Asistență medicală gratuită pentru refugiații ucraineni, la Complexul Caraiman

Edilul sectorului 1 al Capitalei anunță că oferă asistență medicală gratuită pentru refugiații din Ucraina.

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, asigură asistență medicală gratuită refugiaților din Ucraina care sunt cazați în centrele din această zonă administrativă, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

caraiman
Sursa foto: https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/

Încă de la începutul crizei umanitare, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dispus Serviciului de Ambulanță Socială din cadrul Complexul Multifuncțional Caraiman să supravegheze starea de sănătate a refugiaților și să le ofere tot sprijinul medical necesar.

Astfel, cele două echipaje medicale ale Ambulanței Sociale sunt în fiecare zi în cele șapte centre de cazare administrate de Primăria Sectorului 1, unde au fost amenajate peste 1.000 de paturi pentru cazarea persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina.

Echipajele medicale evaluează starea de sănătate a persoanelor refugiate, fac consultații de specialitate, măsoară temperatura și tensiunea arterială, testează glicemia, stabilesc și administrează schemele de tratament ale pacienților.

„Refugiații din Ucraina sunt victime nevinovate ale unui război crud și avem obligația morală de a fi alături de ei în aceste momente grele. De aceea, le asigurăm tot suportul și sprijinul nostru. Alături de colegii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și de colegii de la Poliția Locală Sector 1, personalul medical de la Caraiman are un rol cheie în acest ajutor umanitar pe care-l oferim refugiaților din Ucraina”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe