Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asistenţa pediatrică, în retragere

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 25 decembrie 2009

Dl prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti, a spus luni, 21 decembrie a.c., – cu prilejul decernării Premiilor de Excelenţă „Grigore Alexandrescu“, atunci când cei mai reputaţi medici din cadrul spitalului, în prezent retraşi din activitate, au fost premiaţi – că îngrijirile copilului nu mai sunt astăzi ceea ce erau cu câteva decenii în urmă. (...)

   Cei ce au primit Diplome de Excelenţă, înaintaşii, au profesat o pediatrie în care se ştia greutatea oricărui copil şi modul cum fiecare dintre aceştia era alimentat. Dar, acum, în practica profesiei a întâlnit copii subnutriţi, cu „tegumente de sărăcie“ – abiotrofice. Pediatrii lucrează sub tensiune având de-a face deseori cu reclamaţii, sancţiuni la Colegiul Medicilor sau chiar anchete la Procuratură, uitându-se că, fiind puţini la număr, efortul lor de a-şi demonstra capacitatea şi identitatea se izbesc de greutăţi insurmontabile. Dl prof. dr. Dan Mircea Enescu a declarat: Spitalul Clinic de Urgenţă „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti, primul spital pentru copii din România, şi-a deschis porţile în anul 1886. De-a lungul timpului, mari personalităţi medicale au lucrat aici şi au format generaţii de specialişti. Recunoaşterea valorilor şi aprecierea modelelor care călăuzesc generaţiile actuale de medici trebuie să se realizeze în mod continuu, ca un rezultat firesc al reîntoarcerii la origini. Deşi ne aflăm la prima manifestare de acest gen din istoria spitalului, îmi doresc să devină o tradiţie. Să nu-i uităm niciodată pe cei care ne-au îndrumat paşii în cariera medicală şi ne-au ajutat să devenim ceea ce suntem astăzi: un spital de excelenţă, atât pe plan naţional, cât şi european.
   Printre participanţii la eveniment s-au numărat prof. dr. Mircea Geormăneanu, prof. dr. Ion Gherghina, conf. dr. Nicador Coban, dr. Mariana Stănescu, dr. Tudor Zanfir, dr. Irina Drăguşanu, dr. Ileana Bălan, dr. Gheorghe Răducanu, dr. Ana Popovici, dr. Ovidiu Iacob, dr. Vasile Braha, dr. Manuela Stoicescu, dr. Mircea Ionescu, dr. Octavian Moga, dr. Filip Victor. Dl prof. dr. Dan Mircea Enescu a înmânat Diplome de Excelenţă pensionarilor care au profesat Chirurgia infantilă, iar dl prof. dr. Dumitru Orăşanu, şeful Clinicii de Pediatrie, i-a premiat pe cei care au lucrat în secţiile clinice şi de laborator.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.