Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asistenții medicali și moașele din București au participat la Maratonul Vaccinării

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 25 octombrie 2021, ora 12:42

„Maratonul pentru viață a ajuns la final. În ultimele trei zile, peste 200 de asistenții medicali din București au participat voluntar la Maratonul vaccinării, organizat în Capitală.

Maratonul a debutat vineri, la ora 08.00 dimineața, și s-a încheiat astăzo, la ora 8.00, centrele fiind deschise non-stop. În acest demers au fost implicați și asistenții medicali din București, se arată într-o informare a filialei București a OAMGMAMR, de pe o rețea socială

maratonul vaccinarii 25 octombrie oamgmamr
Sursa foto: https://www.facebook.com/oamgmamr.bucuresti/

Au fost în total 49 de fluxuri, iar toate au avut disponibile cele patru tipuri de vaccin, pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani. În centrele din București s-au vaccinat în aceste zile aproximativ 67.000 de persoane. Aproape 34.000 de persoane s-au vaccinat în cadrul „Maratonului pentru viață”, astfel:

 • Romexpo = 7.202 de persoane
 • Circul Metropolitan = 4.583 de persoane
 • Clubul Seniorilor = 3.863 de persoane
 • Liberty center/Sf. Andrei =  4.141 de persoane
 • Palatul Copiilor = 8.100 de persoane
 • Biblioteca Naționala = 5.901 de persoane. 
doina carmen mazilu
Carmen Mazilu

 

„Asistenții medicali și moașele din București sunt mândri că au putut ajuta și de această dată, așa cum au făcut-o în cadrul maratoanelor de vaccinare organizate în prima jumătătate a anului 2021. Cu siguranță vom răspunde afirmativ de fiecare dată când ni se va solicita ajutorul. Noi, asistentii medicali, avem o datorie de onoare și convingerea că pacienții trebuie să fie în centrul a tot ceea ce facem. În spitale trecem prin momente grele, care uneori ne copleșesc. Luptăm pentru viața pacienților noștri și pentru sprijinul familiilor prin toate mijloacele posibile. În ultimul timp am pierdut de prea multe ori lupta cu moartea. Totuși, ne păstrăm speranța ca vom reuși să câștigăm «războiul». În această perioadă marcată de nesiguranță, avem certitudinea, singura demostrată științific, că vaccinul împotriva COVID-19 este cel care poate reduce riscul de îmbolnăvire severă”, a declarat asist. univ. dr. Doina Carmen Mazilu, președintele Filialei București a Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Etichete: Maratonul Vaccinarii maraton pentru viata incurajare vaccinare anticovid campanie vaccinare anticovid vaccinare anticovid vaccinare anti-COVID-19 oamgmamr filiala bucuresti OAMGMAMR doina carmen mazilu carmen mazilu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.