Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asistentul social, un partener al medicului

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN vineri, 3 aprilie 2015
Încă din 1995, pe plan internaţional, ziua de 18 martie este consacrată ca Zi mondială a asistenţei sociale. Ideea a apărut în cadrul Federaţiei internaţionale a asistenţilor sociali. Aceştia au parcurs un drum lung de promovare pentru a avea o zi dedicată profesiei de asistent social la nivel mondial, care să marcheze contribuţia acestui corp profesional la rezolvarea problemelor sociale ale persoanelor vulnerabile.
Fiindcă asistentul social este un actor din ce în ce mai implicat în asistenţa medicală, un partener al medicului în rezolvarea problemelor sociale ale bolnavului, unul din ce în ce mai implicat în patologie, se cuvine să subliniem importanţa celebrării acestei zile.
În România, un eveniment special a fost organizat la 17 martie 2015, la Palatul Parlamentului, cu tema „Asistenţii sociali promovează demnitatea“. Manifestarea şi-a propus între altele să accentueze faptul că investiţia în recunoaşterea şi afirmarea profesiei de asistent social şi în contribuţia sa la bunăstarea socială este o investiţie în viitor.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.