Newsflash
Știri

Asistentul social, un partener al medicului

de Dr. Constantin BOGDAN - apr. 3 2015
Asistentul social, un partener al medicului
Încă din 1995, pe plan internaţional, ziua de 18 martie este consacrată ca Zi mondială a asistenţei sociale. Ideea a apărut în cadrul Federaţiei internaţionale a asistenţilor sociali. Aceştia au parcurs un drum lung de promovare pentru a avea o zi dedicată profesiei de asistent social la nivel mondial, care să marcheze contribuţia acestui corp profesional la rezolvarea problemelor sociale ale persoanelor vulnerabile.
Fiindcă asistentul social este un actor din ce în ce mai implicat în asistenţa medicală, un partener al medicului în rezolvarea problemelor sociale ale bolnavului, unul din ce în ce mai implicat în patologie, se cuvine să subliniem importanţa celebrării acestei zile.
În România, un eveniment special a fost organizat la 17 martie 2015, la Palatul Parlamentului, cu tema „Asistenţii sociali promovează demnitatea“. Manifestarea şi-a propus între altele să accentueze faptul că investiţia în recunoaşterea şi afirmarea profesiei de asistent social şi în contribuţia sa la bunăstarea socială este o investiţie în viitor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe