Newsflash
Știri

Asociația Colegiul Pacienților: DSP-urile nu răspund la telefon cu zilele

de Dorina Novac - iul. 31 2020
Asociația Colegiul Pacienților: DSP-urile nu răspund la telefon cu zilele

Asociația Colegiul Pacienților susține că a primit sute de sesizări telefonice din partea cetățenilor referitor la comunicarea defectuoasă a instituțiilor statului cu privire la circuite și proceduri punctuale pentru persoanele cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, în acest moment românii se pierd într-un labirint al site-urilor guvernamentale și, din lipsa de informații structurate, aglomerează liniile telefonice ale DSP-urilor.

dsp _tel
Sursă imagine: Pixabay

 

„Din păcate, Direcțiile de Sănătate Publică nu răspund la telefon cu zilele sau direcționează oamenii către medicii de familie, iar medicii de familie la rândul lor îi sfătuiesc să sune la DSP-uri. Oamenii sunt dezorientați și panicați pentru că nu există circuite clare, nu știu ce trebuie să facă, nu primesc răspunsuri de la autorități”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată precizează că Asociația Colegiul Pacienților a încercat fără succes în cursul zilei de 29 iulie să ia legătura cu DSP București și cu Ministerul Sănătății pentru a clarifica aceste aspecte.

„Am sunat de peste 10 ori la Ministerul Sănătății la numărul afișat pe site pentru relații cu publicul, precum și la DSP București dar, din păcate, nu au răspuns la telefon. Lipsa informațiilor clare, simple, pe înțelesul tuturor și mesajele contradictorii date de autorități sădesc neîncredere și panică în rândul oamenilor”, spun reprezentanții asociației.

Asociația Colegiul Pacienților solicită  Guvernului României și Ministerului Sănătății să transmită urgent și public un ghid cu proceduri clare, punctuale  pentru informarea populației și prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe