Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asociația „Dăruiește Viață” vrea să doneze o Secție de ATI modulară SJU Piatra-Neamț

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 24 noiembrie 2020, ora 10:52

Preşedintele Consiliului Județean Neamţ, Ionel Arsene, a anunțat ieri că s-a întâlnit cu membrii Asociației „Dăruiește Viață“.

Ionel Arsene a precizat pe o rețea de socializare, alături de câteva fotografii, că membrii Asociației „Dăruiește Viață“ doresc să doneze o Secție de Anestezie și Terapie Intensivă modulară Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

unitate ati timis
Unitate ATI Timiș - foto din arhivă

 

Totodată, el a spus că au stabilit locația pe care această secție ATI modulară va fi amplasată, precum și detaliile necesare pentru punerea ei în funcțiune.

„La discuții au participat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specialiști în fluide medicale, proiectanți și conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, a explicat preşedintele Consiliului Județean Neamţ pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit acestuia, viitoarea Secție ATI este compusă din 32 de containere, cu 16 paturi în total, și va veni dotată cu aparatura ultramodernă, cu stație de oxigen mobilă, și un spațiu destinat ambulanțelor care vor deservi unitatea sanitară mobilă.

„Vreau să le mulțumesc reprezentanților Asociației Dăruiește Viață pentru acest gest extraordinar și pentru solidaritatea de care au dat dovadă și donatorilor care au contribuit la conturarea tuturor proiectelor derulate de către această organizație neguvernamentală. În această perioadă, când niciun spital din țară nu mai are locuri în secțiile de anestezie și terapie intensivă, am toată aprecierea față de acești oameni cu suflet mare, care vin și ne oferă ajutorul lor. În felul acesta medicii pot salva pacienți aflați într-o stare foarte gravă, dându-le o nouă șansă la viață!”, a conchis Ionel Arsene.

Etichete: daruieste viata sectie ATI Spitalul din Piatra Neamt Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt incendiu piatra neamt

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.