Newsflash
Știri

Asociaţia Femeilor Motocicliste din România, marș de conștientizare a cancerului de sân

de Florentina Ionescu - oct. 18 2022
Asociaţia Femeilor Motocicliste din România, marș de conștientizare a cancerului de sân

Duminica aceasta are loc în București marşul anual caritabil şi de conştientizare Pink Ride, ce marchează Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar.

Asociaţia Femeilor Motocicliste din România, alături de Vespa Club Bucureşti, organizează duminică, 23 octombrie, în Capitală, marşul anual caritabil şi de conştientizare Pink Ride.

Această asociație marchează în acest fel, pentru a doua oară consecutiv, Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

pink3 asociatia femeilor motocicliste 2021
Sursa foto: wimaromania.com

 

Marşul Pink Ride, la care vor participa motocicliste şi scuteriste din România, îşi propune creşterea nivelului de conştientizare asupra cancerului de sân, cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancer la femei şi principala cauză de deces prin cancer la femeile din Europa, potrivit Societăţii Europene de Oncologie Medicală.

Importanța depistării precoce

Prin această acţiune caritabilă şi de conştientizare, se doreşte scoaterea în evidenţă a importanţei depistării precoce a cancerului de sân, dar şi a susţinerii femeilor care au primit acest diagnostic şi a apropiaţilor acestora, care au nevoie la rândul lor de resurse pentru a le putea fi alături.

Startul marşului Pink Ride, desfăşurat cu susţinerea Brigăzii Rutiere Bucureşti, se va da duminică, 23 octombrie, la ora 12:30, la Fântâna Mioriţa.

Marşul se va desfăşura pe următorul traseu: platoul din faţa Gării Băneasa (fântâna Mioriţa) - Piaţa Presei - Arcul de Triumf - Bd. Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Unirii - Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Bd. Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Presei Libere - Gara Băneasa.

Fonduri ce vor ajunge la o asociație care ajută pacientele

În cadrul campaniei PinkRide 2022 sunt strânse fonduri care vor ajunge, ca şi anul trecut, la Asociaţia R.O.Z., ce ajută pacientele care suferă de cancer mamar şi pe familiile lor să treacă prin această experienţă cu „Răbdare, Optimism şi Zâmbet”.

„Comunitatea noastră feminină are o energie pozitivă pe care ne dorim să o canalizăm în cât mai multe proiecte de suflet. Luna conştientizării cancerului de sân nu poate să fie decât de suflet pentru că este despre a ne fi bine nouă, femeilor, şi implicit celor dragi. Sperăm să ni se alăture în această iniţiativă toţi cei care ne iubesc şi ne vor sănătoase, dar şi cei care înţeleg cât este de important să ştim cum să ne purtăm de grijă”, a declarat Mihaela Hodivoianu, preşedinta Asociaţiei Femeilor Motocicliste din România.

Multe românce ajung prea târziu la medic

Aproximativ una din opt femei este afectată de cancer la sân în Europa, unde în fiecare an circa 500.000 de femei sunt diagnosticate cu această boală, conform www.thinkpinkeurope.org. De asemenea, aproximativ 130.000 de femei din Europa mor anual din cauza acestei maladii care, însă, nu afectează exclusiv femeile.

În România, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate anual, conform canceruldesan.ro multe dintre ele ajungând la medic destul de târziu. Prin măsuri de prevenire şi susţinere, însă, şansele de supravieţuire cresc.

Asociaţia Femeilor Motocicliste este divizia din România a Women International Motorcycle Association (WIMA), o asociaţie internaţională de femei motocicliste, fondată în anii ’50, prezentă în aproape 40 de ţări, pe șase continente. Mai multe detalii despre această campanie găsiți aici și aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe