Newsflash
Știri

Asociația Melanom România: „Trăim în era transformărilor digitale”

de Florentina Ionescu - iun. 28 2022
Asociația Melanom România: „Trăim în era transformărilor digitale”

Recent, a avut loc la București o nouă ediție a Conferinței Naționale a Asociației Melanom România. După acest eveniment, președintele asociației de pacienți a dorit să transmită un mesaj.

Violeta Astratinei, președintele Asociației de pacienți Melanom România a transmis ieri un mesaj pe o rețea socială:

„Aș vrea să mulțumesc personal pacienților, familiilor lor, voluntarilor care au stat alături de noi la conferința Asociației Melanom România, cercetătorilor, medicilor și experților care s-au adunat în jurul nostru cu gândul de a construi ceva cu adevărat valoros pentru pacienții oncologici!”.

violeta presedinte asociatie

Conferința ce a avut loc în perioada 24-25 iunie, intitulată „Inovația în Melanom 2022 – Viața este un drept pentru toți”, a fost una „dedicată tuturor acelora care își doresc schimbarea!”. 

Citiți și: Investiții în educația pacienților cu melanom

„Vrem o îngrijire oncologică așa cum vedem în țările din Vest (și eu stau într-una dintre ele) și de ce nu, poate și mai bună (!). De ce pacienții români nu ar merita tot ce e mai bun posibil?”, a mai scris Violeta Astratinei.

Soluții inteligente în viața reală

Un alt lucru pe care președinta Asociației Melanom România a ținut să-l menționeze în mesajul său a fost faptul că se dorește implementarea unor soluții inteligente care să ajute pacienții cu melanom.

„Trăim în era transformărilor digitale și ne dorim ca aceasta să pătrundă cum se cuvine în sistemele de sănătate și cercetare și să crească speranța de viață și calitatea vieții pacienților cu melanom! Nu putem avea registru național, medicină personalizată, servicii optimizate fără aceasta, o infrastructură digitală unitară. Ne dorim ca fondurile de la UE dedicate sănătății și care se vor rula prin Programele de la Ministerul Sănătății să fie securizate și folosite în proiecte de impact pentru pacienți! Ne dorim să colaborăm cu oameni care au interes în schimbare și sunt dispuși să implementeze soluții inteligente în viața reală și nu doar pe hârtie!”, a conchis Violeta Astratinei, de la Asociația de pacienți Melanom România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe