Newsflash
Știri

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice are un nou președinte

de L. Budin - mar. 26 2021
Asociația Producătorilor de Medicamente Generice are un nou președinte

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) anunță alegerea Simonei Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova, în poziția de președinte al organizației.

Simonei Cocoș îi revine responsabilitatea de a reprezenta producătorii de medicamente generice și biosimilare în relația cu autoritățile, cu obiectivul declarat al APMGR de a susține creșterea accesului la medicamente moderne și eficiente pentru pacienții români, se arată într-un comunicat al asociației.

Simona Cocos

Experiență în industria farma

Simona Cocoș are peste 25 de ani de experiență în industria farmaceutică, se arată în documentul APMGR - asociație care reunește companiile producătoare de medicamente generice și biosimilare prezente pe piața locală.

A absolvit Facultatea de Chimie, specialitatea inginerie chimică, și deține un MBA în Management și Strategie. Activează în domeniul farma din 1995 și a deținut diverse funcții în vânzări și marketing, precum și poziții regionale în cadrul Zentiva. Din 2009 este director general al Zentiva România și Moldova, iar din mai 2020 coordonează activitatea grupului de companii Zentiva în România și Republica Moldova.

Ea preia mandatul de la Adrian Grecu, director general Viatris România, care a fost președinte APMGR timp de două mandate. Adrian Grecu va rămâne în board-ul APMGR.

În beneficiul pacienților

Utilizarea medicamentelor generice și biosimilare permite tratarea unui număr mai mare de pacienți, datorită prețului accesibil. Permite și eficientizarea bugetelor sistemului de sănătate, a declarat Simona Cocoș.

În acest mandat mi-am propus să continuăm discuțiile cu toți factorii implicați în subiecte precum creșterea gradului de penetrare al genericelor și biosimilarelor, prin politici și măsuri care să conducă într-un orizont de timp mediu la alinierea cu alte țări din Europa, scăderea taxei de clawback și asigurarea unui mediu sustenabil pentru producătorii de generice și biosimilare, toate acestea în beneficiul sistemului de sănătate românesc”, a mai adăugat noul președinte al APMGR.

Noua strategie farmaceutică

Comisia Europeană, prin noua strategie farmaceutică, își propune să implementeze politici care să încurajeze competiția creată de medicamentele generice și biosimilare, simultan cu îndepărtarea barierelor care întârzie intrarea acestora pe piață și utilizarea lor de către sistemele de sănătate. România trebuie să se alinieze acestor politici, pentru a putea asigura în continuare asistența medicală necesară milioanelor de pacienți, se arată în comunicat.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe