Newsflash
Știri

Asociația Zi de Bine: Caravana Microduș, despre importanța igienei

de Dorina Novac - aug. 3 2020
Asociația Zi de Bine: Caravana Microduș, despre importanța igienei

Asociația „Zi de Bine” împreună cu Fundația Bethany își unesc forțele pentru a veni în sprijinul a peste 500 de copii aflați în situații vulnerabile din județul Iași.

Asociația Zi de Bine a anunțat finalizarea Grădinii Terapeutice aflate în curtea Spitalului de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” și dă start campaniei de strângere de fonduri pentru cauza lunii august, Caravana Microduș.

igiena copii
Sursă imagine: Pixabay

 

Scopul proiectului este de a trage un semnal de alarmă în privința igienei și condițiilor dificile în care trăiesc aproape 6 milioane de români.

Astfel, la începutul lunii august cele două asociații pornesc într-o caravană prin 13 sate, pentru a le povesti copiilor ce înseamnă igiena și care este importanța ei.

„Microduș pleacă în caravană în satele îndepărtate din județul Iași, unde sărăcia și lipsa educației își spun cuvântul: comuna Vlădeni, satele Broșteni, Vîlcele, Alexandru cel Bun; comuna Liteni, respectiv satele Ulmi și Liteni, comuna Prisăcani, satele Prisăcani și Măcărești, comuna Răducăneni, satele Răducăneni și Trestiana și satul Scobinți, Comuna Movileni, cu satele Epureni și Larga Jijiei, comuna Cotnari – satul Hodora și satul Scobinți din comuna cu același nume”, se arată în comunicatul de presă al asociației.

Cauzei lunii august s-a alăturat și Raiffeisen Leasing, care a oferit un Ford Ducato pentru a fi transformat într-o cabină de duș pe patru roți.

Asociația Zi de Bine_Microduș

O echipă de voluntari și un medic vor sta de vorbă cu aproape 500 de copii, dar și cu părinții acestora, despre normele elementare de igienă și despre riscurile nerespectării lor.

„Microduș va fi complet utilat cu prosoape, gel de duș și șampon, și va fi dezinfectat complet după fiecare utilizare. Voluntarii vor crea jocuri interactive cu toți copiii, iar la finalul experienței, aceștia vor primi inclusiv un mic pachet cu produse de igienă personală...”, transmite sursa citată.

Reprezentanții Asociației „Zi de Bine” precizează că suma necesară cauzei lunii august este de 35.000 de euro, cost în care intră adaptarea mașinii și omologarea ei, colantarea, dotarea cu dezinfectanți precum și materiale necesare pentru activitățile pe care voluntarii le vor desfășura alături de copii.

„Cauza lunii august este un proiect nu doar inedit, ci și extrem de necesar. Am văzut în perioada asta cât de importante sunt în viața noastră apa și săpunul. (...) Prin puterea exemplului putem seta noi obiceiuri pentru acești copii. Ne aflăm la cea de-a cincea cauză pe care o susținem și avem dovada că gesturile simple pot să se transforme în bucurii pentru mii de oameni”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele asociației „Zi de Bine”.

Fondurile se vor putea strânge cu ajutorul sărbătoriților lunii, așadar cine este născut în luna august își poate dona ziua de naștere aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe