Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ASSMB: campanie amplă de testare a glicemiei, în toate sectoarele Bucureștiului

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 19 septembrie 2022, ora 12:12

ASSMB a dat startul celei mai ample campanii de testare gratuită a glicemiei, în toate sectoarele Capitalei, în perioada 19 septembrie – 7 octombrie 2022.

Luni, 19 septembrie, în prima zi a campaniei, aproape 300 de bucureșteni și-au testat glicemia la centrele special amenajate.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București ( ASSMB) împreună cu Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, cu sprijinul Primăriei Capitalei și al celor șase primării de sector, a ințiat astăzi cea mai amplă campanie de testare gratuită a glicemiei, intitulată „București, vezi cât de dulce ești!”. 

campanie testare glicemie bucuresti ASSMB (5)

Campania, care a fost lansată astăzi, 19 septembrie, se va desfășura în 14 locuri din Capitală până pe data de 7 octombrie 2022, programul de funcționare al centrelor de măsurare gratuită a glicemiei fiind de luni până vineri, între orele 07:00 - 09:00.

Conștientizarea pericolelor diabetului

„București, vezi cât de dulce ești!” este sloganul sub care se desfășoară această acțiune de prevenție, scopul fiind conștientizarea de către toți bucureștenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieții și sănătatea generală a fiecăruia dintre ei, în special atunci când boala nu este diagnosticată și tratată la timp. 

campanie testare glicemie bucuresti ASSMB (1)

„Prin susținerea necondiționată a acestei campanii, inițiată de către trei dintre unitățile noastre sanitare, respectiv spitalele Sf. Maria, Nicolae Malaxa și Colțea, o campanie dedicată profilaxiei și conștientizării unei maladii cu incidență extrem de ridicată, Administația Spitalelor și Serviciilor Medicale București reiterează interesul său constant pentru optimizarea calității serviciilor medicale și a stării de sănătate a populației și se preocupă, și sub această formă, pentru traspunerea în practică a celor trei elemente fundamentale ale promovării sănătăți: prevenție, protejarea sănătății și educația pentru sănătate”, a declarat Oana SIVACHE, director general adjunct ASSMB.

Zonele unde se află cele 14 puncte de testare gratuită a glicemiei deschise din 19 septembrie și până la 7 octombrie, în fiecare sector al Capitalei sunt:

 • Sectorul 1: Piața Amzei (cort); Piața Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, în fața unității sanitare)
 • Sectorul 2: Piața Obor (cort)
 • Sectorul 3: Magazinul Unirea (cort, ieșirea de la metrou - M2); Piața Universității (cort, ieșirea de la metrou din laterala Spitalului Colțea); Dristor (cort, zona metrou)
 • Sectorul 4: Str. Străduinței nr.1B (cort); Șos. Berceni nr.50 (cort); Piața Sudului (cort)
 • Sectorul 5: Piața Rahova (cort); Stația de metrou Eroii Sanitari (cort, ieșirea de la metrou corespondentă SUUB)
 • Sectorul 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piațeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort) 

campanie testare glicemie bucuresti ASSMB (2)

Persoanele vor fi îndrumate către medicul de familie

Dacă rezultatul testării glicemiei ridică semne de întrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacienții sunt sfătuiți să meargă la medicul de familie pentru a fi îndrumați cu bilet de trimitere către un medic specialist diabetolog. 

campanie testare glicemie bucuresti ASSMB (3)

Spitalele administrate de ASSMB unde bucureștenii se pot adresa pentru diagnosticarea și tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” și Spitalul Clinic Colentina, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi redacției. 

campanie testare glicemie bucuresti ASSMB (4)

Etichete: testare glicemie glicemie control glicemie ASSMB campanie testare gratuita diabet zaharat Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice campanie constientizare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 199 de lei
 • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC