Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ASSMB: Peste 1.500 de persoane s-au vindecat de COVID-19 la spitalul „Victor Babeș”

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 29 iunie 2020, ora 15:55

ASSMB a prezentat, luni, informații referitoare la situația internărilor în cele două spitale pe care le are în administrare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București ( ASSMB) a prezentat informațiile actualizate privind situația internărilor în două unități sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina.

coronavirus romania
Sursă imagine: Pixabay

 

Astfel, luni, 29 iunie, la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID-19, există 112 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 14 se află la Terapie Intensivă (ATI).

Potrivit sursei citate, în total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 642 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 324 din București-Ilfov și 318 din celelalte județe ale țării.

„Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID-19 prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase”, se arată într-un comunicat de presă ASSMB.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 306 persoane, dintre care șapte se află la Terapie Intensivă (ATI).

„În ultimele 24 de ore, numărul pacienților externați - 20, a fost mai mare decât al celor internați în spital - 16. De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.486 de persoane, din București și din țară, din care 1.906 confirmate cu boala COVID-19”, informează sursa citată.

ASSMB precizează că numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.552, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID-19 din România.

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele două spitale ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.548.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.100 de pacienți confirmați cu COVID-19.

Etichete: ASSMB COVID-19 virusul SARS-CoV-2 pacienti cu COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.