Newsflash
Știri

ASSMB și UMFCD: parteneriat pentru monitorizarea sănătății orale a elevilor

de Dorina Novac - nov. 10 2022
ASSMB și UMFCD: parteneriat pentru monitorizarea sănătății orale a elevilor

UMF „Carol Davila” din București și ASSMB au semnat un acord de parteneriat care vizează implementarea metodologiei privind supravegherea și monitorizarea stării de sănătate orală a elevilor din București.

parteneirat

„Universitatea de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București, reprezentată de Rectorul instituției, prof. univ. dr. Viorel Jinga, și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), reprezentată de directorul general adjunct Oana Sivache, au semnat astăzi un acord de parteneriat care vizează implementarea Metodologiei privind Supravegherea și Monitorizarea Stării de Sănătate Orală a Copiilor în Școli la nivelul Municipiului București”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Congresul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, ediția a zecea

Metodologia a fost elaborată și aprobată în baza unui acord de colaborare încheiat între UMF „Carol Davila” din București, INSP, Colegiul Medicilor Stomatologi București și Liga Studenților la Medicină Dentară București.

Colaborarea dintre cele două insituții va permite elaborarea în comun și promovarea unor măsuri pentru prevenirea bolilor care afectează sănătatea orală a copiilor, precum și formularea unor politici de sănătate publică mai bine adaptate situației actuale din mediul școlar.

„Va crește astfel nivelul general de educație pentru sănătate, gradul de informare și de conștientizare în legătură cu prevenirea îmbolnăvirilor, și va fi încurajată adoptarea unui stil de viață care să faciliteze protejarea stării de sănătate orală a copiilor”, au precizat reprezentanții universității.

Potrivit sursei citate, accentul este pus pe prevenție, educare și informare, copiii fiind la vârsta la care adoptarea unor deprinderi sănătoase pentru menținerea sănătății orale este esențială pentru dezvoltarea lor armonioasă de-a lungul întregii vieți.

colaborare

„Sănătătea elevilor și preșcolarilor din București, inclusiv cea orală, este o prioritate constantă în activitatea ASSMB, instituția noastră având în administrare 144 de cabinete școlare stomatologice care funcționează în unități de învățământ de stat din Capitală. Suntem bucuroși să colaborăm cu o instituție de anvergură și prestigiul UMF «Carol Davila» pentru protejarea sănătății orale a copiilor și, într-un sens mai larg, pentru o mai bună educație pentru sănătate la nivelul Capitalei”, a menționat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

Parteneriatul dintre ASSMB și UMF „Carol Davila” din București se înscrie în cadrul mai larg al „Programului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate” – „Supravegherea și Monitorizarea Stării de Sănătate Orală în Școli”.

Acesta are ca obiective specifice determinarea prevalenței și a indicatorilor epidemiologici pentru caria dentară, determinarea gradului de igienă orală, al performării acesteia și al factorilor care conduc către realizarea sa și a stării de sănătate orală, la nivelul școlarilor din ciclul primar și gimnazial, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, în vederea formulării și promovării de politici de sănătate publică pentru prevenirea bolilor care afectează sănătatea orală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe