Newsflash
Știri

Astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

de Florentina Ionescu - iun. 14 2022
Astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

La 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, ocazie cu care în țara noastră se desfășoară campanii pentru a încuraja oamenii să doneze sânge.

„Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alăturați-vă efortului și salvați vieți!”, au transmis reprezentanții OAMGMAMR – filiala București pe o rețea socială.

OMS donare de sange

Cu această ocazie, vă prezentăm și câteva detalii despre cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, intitulată Blood Network.

De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, organizatorii Neversea lansează un eveniment special, Blood Network. Astfel, fanii din București, Constanța și Galați au șansa să salveze vieți și să se distreze gratuit la Neversea.

Blood Network, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA, se extinde și mai mult în 2022.

De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, cei care doresc să salveze vieți pot dona sânge în centrele de transfuzii fixe din București, Constanța și Galați și primesc un abonament la festivalul Neversea.

Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției. În România este nevoie, anual, de peste 500.000 de unități de sânge.

Campanie extinsă în 12 orașe

Campania Blood Network s-a extins în acest an în 12 orașe, printre care și Zalău, și mii de oameni merg în fiecare week-end la caravana mobilă să doneze sânge. Organizatorii anunță acum evenimentul special de Ziua Donatorului, la care așteaptă mulți salvatori.

Donatorii care vor să facă fapte bune sunt așteptați pe 14 și 15 iunie, între orele 7:30 și 13:30, la centrele fixe de donare de sânge din București, Constanța și Galați.

Eroii vor fi răsplătiți cu distracție, cu cele mai frumoase amintiri de vară și cu răsărituri de neuitat la malul Mării, la cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa - Neversea. Organizatorii oferă fiecărui donator un abonament gratuit la Neversea, valabil pentru toate cele 4 zile și 4 nopți de festival. 

ziua donatorului 2

„De data aceasta, anul acesta, sărbătorim Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge împreună cu organizatorii festivalului UNTOLD și Neversea, și practic, dăruim donatorilor de sânge un abonament gratuit la NEVERSEA. Acesta este un semn de prețuire al donatorilor noștri și în felul acesta, împreună cu organizatorii Festivalului Neversea, le mulțumim donatorilor pentru gestul pe care îl fac”, a declarat Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine București.

peste 1200 de litri de sânge recoltați în 2021

Blood Network a mobilizat, în cele șapte ediții de până acum, peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. În 2021, în cadrul campaniei Blood Network s-au recoltat 1.209 de litri de sânge de la 2.687 de donatori, iar 3.627 de vieți au fost salvate.

Campania Blood Network se realizează cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național de Transfuzii Sanguine.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe