Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Astăzi este Ziua Sclerozei Multiple 2021

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 28 mai 2021, ora 10:34

Scleroza multiplă este una dintre cele mai întâlnite maladii ale sistemului nervos central. Se estimează că ea afectează peste 2,8 milioane de persoane din întreaga lume.

Scleroza multiplăe este o boală inflamatorie, cauzată de deteriorarea mielinei, substanța albă care izolează nervii. Pierderea mielinei afectează conducerea impulsurilor nervoasă către și de la creier, afectând treptat toate sistemele și organele.

Majoritatea pacienților sunt diagnosticați între 20 și 40 de ani, iar boala este de trei ori mai frecventă în rândul femeilor, față de bărbați. Nu există medicamente care să vindece boala, dar există diverse tratamente care pot să modifice cursul bolii. Iată cele mai frecvente simptome ale Sclerozei Multiple.

Puteți afla mai multe despre scleroza multiplă din broșura dedicată pacienților, iar dacă vreți să faceți o faptă bună, puteți vizita și cumpăra una dintre lucrările expuse zilele acestea la Muzeul Țăranului Român, în expoziția "Scleroza multiplă în artă".

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.