Newsflash
Știri

Astăzi este Ziua Sclerozei Multiple 2021

de Dorina Novac - mai 28 2021
Astăzi este Ziua Sclerozei Multiple 2021

Scleroza multiplă este una dintre cele mai întâlnite maladii ale sistemului nervos central. Se estimează că ea afectează peste 2,8 milioane de persoane din întreaga lume.

Scleroza multiplăe este o boală inflamatorie, cauzată de deteriorarea mielinei, substanța albă care izolează nervii. Pierderea mielinei afectează conducerea impulsurilor nervoasă către și de la creier, afectând treptat toate sistemele și organele.

Majoritatea pacienților sunt diagnosticați între 20 și 40 de ani, iar boala este de trei ori mai frecventă în rândul femeilor, față de bărbați. Nu există medicamente care să vindece boala, dar există diverse tratamente care pot să modifice cursul bolii. Iată cele mai frecvente simptome ale Sclerozei Multiple.

Puteți afla mai multe despre scleroza multiplă din broșura dedicată pacienților, iar dacă vreți să faceți o faptă bună, puteți vizita și cumpăra una dintre lucrările expuse zilele acestea la Muzeul Țăranului Român, în expoziția "Scleroza multiplă în artă".

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe