Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Astmul poate fi controlat

Viața Medicală
Dr. D. M. miercuri, 16 mai 2012
     Astmul bronşic este una din cele mai frecvente afecţiuni cronice, estimându-se că, în întreaga lume, mai mult de 300 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu această boală. Prevalenţa este în continuă creşte, mai ales în rândul copiilor. În România, în lipsa unor anchete epidemiologice extinse, prevalenţa este estimată la 4–6%. Impactul asupra calităţii vieţii este important, o treime din pacienţi considerând că statutul lor social şi profesional se va deteriora dramatic în următorii cinci ani.
     Organizată anual de Global Initiative for Asthma, Ziua mondială a astmului urmăreşte informarea publicului cu privire la această boală. Anul acesta, sloganul sub care s-a desfăşurat a fost „Îţi poţi controla astmul!“. Cu acest  prilej, în Capitală, a avut loc o conferinţă de presă, susţinută de dl prof. dr. Florin Mihălţan, pre­şedintele Societăţii Române de Pneumologie, care a discutat despre subdiagnosticare, lipsa unui registru naţional al bolnavilor de astm şi a unui program naţional de tratament, dar şi despre educaţia pacienţilor.
     A fost anunţată, totodată, campania naţio­nală de spirometrii gratuite, ce se desfăşoară până la 18 mai a.c., în cabinetele medicale de specialitate din toată ţara, sub sloganul: „Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!“.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC