Newsflash
Știri

Ateliere educative pentru copii, de Ziua mondială pentru igiena mâinilor

de Dorina Novac - mai 6 2022
Ateliere educative pentru copii, de Ziua mondială pentru igiena mâinilor

Ziua mondială pentru igiena mâinilor a fost celebrată la Focşani prin laboratoare şi ateliere pentru cei mici, în cadrul unei acţiuni organizate de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani.

Ziua a fost celebrată sub forma unor ateliere pentru cei mici. Astfel, aceștia au putut să înţeleagă cum se pot îmbolnăvi din cauza microbilor, cum se înmulţesc microbii şi cum îi pot ţine la distanţă cu un simplu gest, în cadrul „Laboratorului de microbi”, scrie Agerpres.

SJU Focsani

Copiii au avut ocazia să înveţe, dar şi să se joace, pentru că lor le-au fost dedicate ateliere de pictură, în cadrul cărora au avut posibilitatea să îşi creeze propria mână, un colţ de creativitate unde au învăţat cum să se protejeze şi să omoare microbii sau colţul foto, unde micuţii s-au putut fotografia într-un cadru special, înconjuraţi de zeci de mânuţe curate.

Citește și: Ziua mondială pentru igiena mâinilor: impact asupra calităţii îngrijirii pacienţilor

La final, micuții au primit materiale special pregătite de personalul medical al SJU Focşani pentru această zi: flacoane de dezinfectant, pixuri în formă de mânuţă, ecusoane cu mesaje sau baloane colorate.

igiena mainilor

Pentru părinţii şi bunicii care i-au însoţit pe cei mici, în Piaţa Unirii din municipiul Focşani a fost amenajat un cabinet mobil, unde aceştia au putut să-şi măsoare glicemia sau tensiunea arterială şi au primit sfaturi şi îndrumări chiar de la medicii prezenţi în piaţă.

„De vreo cinci ani de zile, SJU Focşani desfăşoară astfel de campanii de promovare a importanţei mâinilor curate, iar astăzi am considerat că trebuie să ieşim un pic din mediul de spital, cu sprijinul primăriei municipiului Focşani. Pentru că igiena mâinilor ne priveşte pe toţi şi asta aţi putut constata odată cu pandemia de SARS-CoV-2, şi vreau să facem din igiena mâinilor o desprindere. Acest gest simplu este salvator şi de foarte multe ori poate face diferenţa între viaţă şi moarte”, a declarat medicul epidemiolog al SJU Focşani, Diana Stoica.

ETICHETESJU Focsani

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe