Newsflash
Știri

Autorizația de liberă practică se semnează electronic

de Florentina Ionescu - mar. 23 2021
Autorizația de liberă practică se semnează electronic

Colegiul Medicilor din Municipiul București a anunțat că avizul de liberă practică este semnat acum cu sigiliul electronic.

Potrivit unui anunț făcut ieri de CMMB, începând cu 22 februarie 2021, formularul pentru eliberarea avizului anual de liberă practică (ALP) a fost schimbat. 

aviz anual medici libera practica semnat

Totodată, conducerea CMMB precizează că „avizul anual poate fi semnat cu sigiliu electronic (care înlocuiește semnătura olografă, timbrul sec și stampila CMMB) dacă optați pentru această variantă”.

ALP poate fi descarcat din contul medicului, din portal CMMB (portal.cmb.ro), secțiunea documente CMR semnate.

În situatia în care medicii optează pentru eliberarea Avizului de Liberă Practică (ALP) semnat electronic, acesta nu poate fi eliberat si pe suport de hartie cu semnatura olografă, se arată pe site-ul Colegiului Medicilor din Municipiul București.

„Vă rugăm să completați cererea cu toate datele solicitate (în vederea actualizării datelor) și să bifați opțiunea dorită pentru eliberarea avizului anual. Aveți posibilitatea de a depune documentele pentru obținerea avizului anual direct prin PORTAL din contul dvs, prin e-mail vize@cmb.ro sau la sediul CMMB, Str. Avram Iancu nr. 1, sector 2, București”, se arată în informarea transmisă de prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președinte CMMB.

Dacă medicul solicită ALP-ul semnat electronic, indiferent de modul în care depune documentele (prin e-mail, prin PORTAL sau direct la sediu) acesta va fi încărcat în contul său din portal CMMB. Dacă, însă, medicii optează pentru transmiterea cererii prin portalul CMMB, aceștia sunt rugați să urmărească statusul cererii.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe