Newsflash
Știri

Autospecială pentru transportul pacienților critici înalt contagioși, în dotarea SMURD Bihor

de Dorina Novac - nov. 10 2020
Autospecială pentru transportul pacienților critici înalt contagioși, în dotarea SMURD Bihor

Spitalul Județean de Urgență din Oradea a achiziționat o autospecială pentru transportarea bolnavilor aflaţi în stare critică, inclusiv cei cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al ISU Bihor, autospeciala a fost concepută de către echipa SMURD Bihor în primele luni ale pandemiei de COVID-19.

autospeciala doi pacienti
Sursă imagine: isubh.ro

Aceasta va fi încadrată cu un echipaj SMURD, format din medic specialist medicină de urgență, asistent medical precum și doi pompieri militari paramedici, din care un conducător auto.

„Autospeciala, destinată transportului și asistenței medicale de urgență a doi pacienți, concomitent, este dotată cu aparatură modernă și concepută astfel încât să asigure cerințele, atât pentru asistarea pacienților în stare critică, cât și pentru siguranța personalului, dispunând de mijloace de decontaminare a aerului din interior și de un nou tip de compartimentare”, se arată în comunicat.

autospeciala bihor

Sursa citată precizează că în cabina medicală există separatoare din folie specială, transparentă, pentru fiecare pacient în parte, iar personalul poate să supravegheze sau să intervină asupra pacienților prin intermediul unor prelungiri – mâneci, fără a intra în contact direct cu aceștia.

De asemenea, autospeciala este prevăzută cu un compartiment utilizat de personalul medical pentru echipare/dezechipare costume de protecție, acesta fiind complet separat de cabina medicală și cabina conducătorului auto.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe