Newsflash
Știri

Avertismentul dr. Mihai Craiu referitor la COVID: „Nu vă mai tratați singuri!”

de Florentina Ionescu - oct. 18 2021
Avertismentul dr. Mihai Craiu referitor la COVID: „Nu vă mai tratați singuri!”

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, trage un semnal de alarmă cu privire la o combinație periculoasă de medicamente pe care o folosesc românii pentru a se trata „după ureche” împotriva COVID-19.

Medicul pediatru Mihai Craiu a atenționat, pe pagina de Facebook pe care o administrează „Spitalul Virtual pentru Copii”, asupra faptului că pe internet circulă numeroase rețete faimoase pentru tratamentul COVID-19 și al altor boli. 

Dr. Mihai Craiu

Din păcate, spune el, în această perioadă, când există o presiune imensă pe sistemul medical românesc, ajung să iasă la suprafață măsuri nepotrivite de tratament al bolii COVID-19.

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” (INSMC), a precizat că există o combinație posibil mortală de medicamente pe care o iau acum mii de oameni în România.

Nu vă mai tratați singuri!!!! Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitațile sale ies la suprafață. Toate masurile nepotrivite se decontează acum”, a atras atenția dr. Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

În acest context, el îi roagă pe români să nu se mai trateze „după ureche”:

„Vă rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după retete «faimoase» care circulă pe net. Combinația posibil mortală o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină. Puteți să muriți din cauza acestui tratament dacă il luați de capul vostru, fără consult medical

Tot medicul Mihai Craiu detaliază și ce zic protocoalele medicale în cazul medicamentelor incluse în această combinație: 

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina. 

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială, spune medicul pediatru. 

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase.

„Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!!”, a conchis dr. Mihai Craiu pe pagina oficială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe