Newsflash
Știri

Aveți nelămuriri privind vaccinarea anti-COVID? Cel mai bun medic comunicator vă răspunde

de Florentina Ionescu - nov. 3 2021
Aveți nelămuriri privind vaccinarea anti-COVID? Cel mai bun medic comunicator vă răspunde

În 2019, dr. Vasi Rădulescu a fost desemnat „Cel mai bun medic comunicator”. Recent, mai exact la 21 octombrie, el a decis să inițieze o campanie personală și să răspundă întrebărilor referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, venite din partea internauților și fanilor săi.

Autor a șapte cărți de educație și a cinci cărți ilustrate, pentru copii, medicul Vasi Rădulescu, o prezență activă pe rețelele sociale, a anunțat că din 21 octombrie a pus la bătaie toate paginile sale pentru campania de vaccinare.  

vasi radulescu raspunde la intrebari
Sursa foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4949257005136160&set=a.219846688077239

„NU sunt plătit de nicio companie, de stat sau de altă organizație. Absolut toată munca mea este voluntară”, a explicat medicul pe pagina sa oficială, iar mai multe detalii despre eforturile lui puteți citi într-un amplu interviu care va apărea în Viața Medicală, vineri, 5 noiembrie.

Astfel, pe paginile pe care le administrează, medicul răspunde la orice fel de întrebări referitoare la vaccinarea anti-COVID, începând de la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 în sarcină și până la vaccinarea adolescenților.

„Ca să ieșim din valul 4 avem MARE nevoie de vaccinare. Rapid. E o chestiune relativ simplă, dar care face diferența între viață și moarte. La mine pe profil aveți o postare mare cu multe informații utile”, a subliniat medicul.

Dincolo de informațiile adunate într-o postare foarte amplă, din 25 octombrie, medicul are grijă și să demonteze cele mai frecvente mituri legate de vaccinul împotriva COVID-19. Un exemplu sunt dozele de vaccin „expirate”.

„Situația cu dozele „expirate” e așa: inițial s-a dat un termen de valabilitate strict, pentru că ARN-ul mesager e sensibilos din firea lui, dar producătorul a observat că vaccinul rezistă bine mai mult timp, iar prelungirea valabilității s-a făcut pe controale stricte și cu siguranță”, a completat dr. Vasi Rădulescu.

Un alt mit se referă la faptul că vaccinul anti COVID-19 ar produce cancere și leucemii. Medicul le-a explicat internauților care este, de fapt, situația:

„Circulă încă o inepție cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere și leucemii (leucemia este tot un cancer, al sângelui, dar am pus separat ca să existe conștientizare a termenilor). Asta la tehnologiile ARNm, pentru că ADN modificat, pentru că genetică, pentru ca bau bau. Nu există așa ceva! ARNm își face treaba lui, apoi este dezintegrat de corp și la revedere. Nu are cum să schimbe ADN-ul, nu are cum să dea reacții la 500 de ani de la administrare”.

Referitor la medicamentele pe care românii le iau „după ureche”, dr. Vasi Rădulescu are o recomandare clară:

„NU luați acasă tratamente ca ivermectină, arbidol sau altceva similar care nu este aprobat oficial. Bazându-vă pe ele puteți pierde timp prețios, ajungând apoi în forme grave la spital”.

Una dintre concluziile sale, postată pe pagina oficială în 26 octombrie, se referă la coerența care ar trebui să existe între medicii români, referitor la vaccinarea împotriva COVID-19:

„Mi-ar plăcea să existe o coerență între medici și să se respecte ghidurile și recomandările oficiale. Dacă unul îți zice ceva și altul altceva, automat ai o nebuloasă în cap și intri în standby”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe