Newsflash
Știri

Avram Iancu, primul român care traversează înot Canalul Bristol

de L. Budin - iul. 22 2022
Avram Iancu, primul român care traversează înot Canalul Bristol

Petroșeneanul Avram Iancu a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie, se arată într-o postare a sportivului.

Avram Iancu a început traversarea Canalului Bristol joi, 21 iulie, dimineaţa, supervizarea fiind realizată de Bristol Channel Swimming.

avram
Sursă foto: Facebook Avram Iancu

 

Echipa de suport a fost formată  exclusiv din români stabiliți în Marea Britanie, a mai arătat bibliotecarul din Petroșani, pe pagina sa de Facebook.

Deocamdată puteți vedea doar ruta de 28 de km dintre Glenthorne și Porthcawl, dintre Anglia și Țara Galilor. (...) După aproximativ 14 ore de efort, mi-aș dori să sărbătorim victoria în număr cât mai mare la Porthcawl. Doamne ajută!”, scria înotătorul, în urmă cu o zi.

Demersul s-a soldat cu succes, iar în noaptea de joi spre vineri, petroșeneanul scria:

În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secția de primiri urgențe, iar astăzi am trecut înot din Anglia în Țara Galilor, traversând Canalul Bristol. Odată cu această performanță, sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal care are curenți marini deosebit de puternici. Sunt de asemenea onorat să constat că această traversare a făcut ca inimile românilor din Țara Galilor și Anglia să rezoneze”.

avram-iancu-bristol1
Sursă foto: Facebook Avram Iancu

 

La final, sportivul a fost întâmpinat de 50 de români, printre ei numărându-se reprezentantul Ambasadei României în Regatul Unit, Mihai Ioan, consulul onorific al României în Țara Galilor, Diana Sara Stroia-Matthews, precum și reprezentanta diasporei românești, Gabriela Ferguson.

Avram Iancu a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise - World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că, în 2021, a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute -  o premieră mondială.

Între performanţele bibliotecarului din Petroşani se mai numără traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016.

În 2017, Avram Iancu a înotat pe întreg cursul Dunării, fără costum de protecție, în 89 de zile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe