Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bancă de celule stem hematopoietice

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN miercuri, 23 mai 2012
     Institutul Clinic Fundeni continuă seria de premiere medicale, prin inaugurarea primei bănci de celule stem hematopoietice a unei unităţi sanitare de stat. Aceasta îndeplineşte standardele Agenţiei Naţionale de Transplant şi pe cele europene ce reglementează activitatea de procesare şi conservare a celulelor vii. Banca de celule reprezintă un compartiment special, dedicat în totalitate procesării şi stocării de celule stem hematopoietice, atât pentru pacienţii cărora li se efectuează transplant medular la Institutul Clinic Fundeni, cât şi pentru donatorii voluntari. Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice este în curs de finalizare, ceea ce presupune accesul pacienţilor la celule de la donator neînrudit pentru transplant, atât din registrul naţional, cât şi din registrele internaţionale interconectate la acesta. Procesarea celulelor stem hematopoietice în condiţii de bancă reprezintă o condiţie obligatorie pentru a putea trimite celulele recoltate în România către orice centru de transplant medular din străinătate, acolo unde pot salva o viaţă.
     La conferinţa de presă de inaugurare, din 3 mai a.c., au luat cuvântul dna dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Ritli Ladislau, dr. Alina Tănase, director medical, conf. dr. Dan Coriu, dr. Aurora Dragomirişteanu, responsabil cu registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, dr. Victor Zota, de la Agenţia Naţională de Transplant, şi dr. Anca Coliţă, şefa Departamentului de transplant de măduvă hematopoietică la copii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.