Newsflash
Știri

Bani alocați pentru echipamente medicale necesare Spitalulului Orășenesc Sinaia

de Florentina Ionescu - mar. 8 2021
Bani alocați pentru echipamente medicale necesare Spitalulului Orășenesc Sinaia

Ministerul Sănătăţii a anunța sâmbătă, 6 martie, că suma de 12,6 milioane lei a fost alocată pentru achiziția de echipamente medicale necesare Spitalulului Orășenesc Sinaia.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în orașul Sinaia”, se arată într-o postare făcută pe pagina oficială a Ministerului Sănătății (MS). 

spital Sinaia
 Spitalul Orășenesc Sinaia

Proiectul va finanța achiziția de echipamente medicale și de protecție pentru Spitalul Orășenesc, care va putea astfel gestiona mai bine criza sanitară.

Datorită achizițiilor realizate cu cele 12,6 milioane lei din fonduri europene, vor putea fi tratate mai multe persoane, având în vedere că unitatea sanitară are 94 paturi și că este singurul spital non-Covid cu multispecialități pe o distanța de peste 100 km dintre Ploiești și Brașov, furnizând servicii pentru cei peste 45.000 locuitori ai orașelor din zonă turistică - Azuga, Bușteni, Sinaia, Comarnic și Breaza. Proiectul va fi implementat până la sfârșitul acestui an, potrivit MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe