Newsflash
Știri

Bani europeni pentru construirea unui spital de urgență în Craiova

de Dorina Novac - iul. 28 2020
Bani europeni pentru construirea unui spital de urgență în Craiova

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, pentru construirea unui spital regional de urgență cu 800 de paturi în Craiova.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE), proiectul va contribui la îmbunătățirea accesului populației la asistență medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieți pentru pacienții bolnavi de cancer.

spital fonduri europene
Sursă imagine: unsplash.com

 

„Construirea spitalului de urgență din Regiunea de Sud-Vest a României va contribui la reducerea inegalităților în ceea ce privește accesul la asistență medicală, în special pentru persoanele din zone rurale și sărace. Acest lucru va permite diagnosticarea timpurie a unor afecțiuni mai puțin grave, ceea ce va spori șansele pacienților de a beneficia de un tratament de succes, și va duce la reducerea numărului de decese și de dizabilități pe termen lung”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Aceasta a mai precizat că infrastructura și echipamentele moderne, precum și o mai bună organizare și gestionare vor asigura un tratament mai eficient al afecțiunilor care pun viața în pericol.

„În plus, proiectul urmărește și să contracareze exodul de inteligență din rândul personalului medical din regiune, oferindu-le medicilor și asistenților medicali locali un mediu de lucru mai atractiv”, se mai arată în comunicatul CE.

Potrivit sursei citate, se preconizează că spitalul va fi funcțional începând din 2026.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe