Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bani pentru asigurări?

Viața Medicală
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII vineri, 10 decembrie 2010

   Guvernul României a aprobat săptămâna aceasta extinderea numărului de persoane care contribuie la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS). Conform noilor reglementări, de la 1 ianuarie 2011, pensionarii cu venituri lunare peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor plăti o contribuţie de 5,5% din venituri la FNUASS. Pentru cei cu un venit între 740 şi 782 de lei, se va aplica un procent de contribuţie mai mic, astfel încât venitul net din pensie să nu scadă sub 740 de lei. (...)

2.067.764 de persoane vor intra în noua categorie de contribuabili, 2.055.545 dintre aceştia fiind pensionari cu venituri peste 740 de lei. Sunt scutiţi în continuare de la plata contribuţiilor copiii, elevii şi studenţii fără venituri.
   „Este una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat, este chiar delicată, dar necesară şi trebuia luată de multă vreme. Principiul de la care trebuie să pornim, ca în multe state, este că sănătatea costă. Trebuie să reînvăţăm în societate că sănătatea nu este pe gratis“, a declarat dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC