Newsflash
Internaționale

Beneficiile clinice ale consumului de cacao

de Dr. Diana Andronache - dec. 18 2020
Beneficiile clinice ale consumului de cacao

Potrivit noilor cercetări, o dietă alimentară bogată în flavonoizi poate îmbunătăţi performanţele cognitive prin creșterea nivelului de oxigenare cerebrală.

poza 5

Rezultatele unui studiu publicat în Scientific Reports arată că flavonoizii din boabele de cacao determină îmbunătăţirea semnificativă a reactivităţii cerebrovasculare la nivelul cortexului frontal, în cazul adulţilor tineri. În acest studiu de tip dublu orb, placebo controlat, au fost incluși 18 bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani. S-a observat că sarcinile cu un grad de complexitate mai mare au fost efectuate în medie cu 11% mai rapid de cei din grupul care a consumat o băutură cu conţinut crescut în cacao, faţă de cei care au consumat o băutură similară, săracă în acest produs. Studii suplimentare sunt necesare pentru a evalua implicaţiile terapeutice pe termen lung.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe