Newsflash
Știri

Berlinul duce o campanie anticorona nonconformistă

de Dr. Laura Davidescu - oct. 19 2020
Berlinul duce o campanie anticorona nonconformistă

Autoritățile din întreaga întreaga Europă îndeamnă oamenii să fie responsabili și să respecte regulile de igienă și distanțare fizică. Berlinul a ales un mod nonconformist de a face acest lucru: un afiș cu un mesaj dur.

campanie berlinAutoritățile berlineze au decis că un mesaj de tipul “Poartă mască pentru că îți pasă” e prea blând, anunță thelocal.de și au ales ca imagine de campanie în lupta cu răspândirea coronavirusului o fotografie cu mesaj puternic: o femeie în vârstă, care le arată degetul mijlociu ridicat celor care nu poartă mască în magazine, în mijloacele de transport sau în clădirile de birouri.

Noua campanie lansată de Senatul din capitala Germaniei poartă hashtagul  #Berlingegencorona (Berlin împotriva coroanei), iar legenda de sub fotografie spune clar „Degetul mijlociu este pentru toată lumea fără mască”, adăugând: „Ne conformăm regulilor coroanei”.

Capitala Germaniei este în prezent un focar de coronavirus, districtul Neukölln fiind cel mai afectat loc din Germania, cu 161,6 infecții la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile. Berlinul a introdus noi măsuri pentru a încerca să lupte împotriva celui de-al doilea val, inclusiv închiderea la ora 23:00 a magazinelor, restaurantelor și barurilor.

Noul slogan face parte dintr-o campanie comună a Departamentului Economiei și a companiei de marketing turistic Visit Berlin. Christian Tänzler, purtătorul de cuvânt al Visit Berlin, a declarat că anunțul a fost gândit în mod deliberat să atragă atenția oamenilor și crede că și-a atins scopul. Reclama a apărut prima dată într-un cotidian din Berlin marțea trecută și s-a viralizat imediat și pe rețelele sociale.

“Este unul dintre multele mesaje puternice din campanie, căruia îi vor urma și altele în următoarele luni”, a spus Tänzler.

Umorul din poster nu a fost însă apreciat de toată lumea. De exemplu, redactorul-șef de la publicația Tagesspiegel, Lorenz Marolds, crede că senatul insultă în acest fel publicul. El la scris pe Twitter mesaje precum: „Nu aceasta este modalitatea de a promova înțelegerea în cadrul unei societăți divizate de frică ...” și „Acest afiș discriminează și insultă persoanele din Berlin care nu trebuie să poarte o mască din motive de sănătate”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe