Newsflash
Știri

Big Day 2022: maraton ornitologic la Agigea

de L. Budin - sept. 15 2022
Big Day 2022: maraton ornitologic la Agigea

Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, la Agigea, a patra ediție a Maratonului ornitologic.

Evenimentul se va desfășura în paralel cu tradiționalul EuroBirdwatch, observarea păsărilor migratoare ce are loc în mai multe state europene, se arată într-un comunicat.

maraton-ornitologic
Sursă foto: sor.ro

 

Maratonul românesc e organizat de SOR (Societatea Ornitologică Română) împreună cu Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” Agigea a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

La evenimentele de tip Big Day, participanții au la dispoziție 24 de ore ca să observe cât mai multe specii de păsări, într-o zonă bine delimitată de către organizatori.

Maratonul debutează pe 1 octombrie, la ora 5 dimineața. Participanții trebuie să aibă la ei binoclu sau lunetă și, opțional, un aparat de fotografiat. Perimetrul în care se vor putea face observații este delimitat de Lacul Techirghiol, Vadu, Marea Neagră și Cheile Dobrogei.

Toți pasionații de păsări se pot înscrie la Maratonul ornitologic, nu există limită de vârstă, iar procedura de înscriere este foarte simplă. Participanții pot face echipe de 2, 3 sau 4 persoane și trebuie să completeze formularul online de înscriere.

Cei înscriși sunt așteptați vineri, 30 septembrie la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, unde va avea loc ședința tehnică de la ora 20.00 și se vor discuta toate detaliile.

Având în vedere că zona în care se pot face observațiile este destul de mare, participanții vor avea nevoie și de mașini pentru a se deplasa în teren, de preferat unele care să reziste și la drumuri accidentate”, se arată în comunicat.

În timpul maratonului ornitologic, membrii juriului vor fi pe teren, pentru a se asigura că nu există probleme la identificările de păsări sau abateri de la regulament. De pe 1 octombrie ora 5.00 și până pe 2 octombrie ora 5.00, birdwatcherii vor putea face observații. Acestea vor fi înregistrate în aplicația mobilă Ornitodata. Aplicația poate fi descărcată din Google Play sau iOS App Store.

După ora 5 dimineața nu mai sunt acceptate observații. Urmează apoi validarea datelor de către juriu și anunțarea echipelor câștigătoare.

Regulamentul Maratonului ornitologic poate fi consultat aici.

Peste 230 de voluntari au curățat deșeurile de pe malul Lacului Bicaz

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe