Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bilanțul CMR

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 6 aprilie 2018
România a creat de-a lungul timpului un corp medical, pe care, din păcate, nu a știut să îl aprecieze și să-l păstreze, a declarat Sorina Pintea, ministrul sănătății, în cadrul Adunării generale a Colegiului Medicilor din România, desfășurată săptămâna trecută la București. „Majorările salariale sunt niște pași înainte pe care încercăm să îi facem (...) pentru a putea reda parțial din demnitatea pe care dumneavoastră, ca medici, v-ați pierdut-o de-a lungul timpului”, a afirmat aceasta. În plus, aceasta a asigurat corpul medical că vor fi continuate dotarea, extinderea și modernizarea spitalelor, precum și achiziționarea aparaturii medicale. Dr. Gheorghe Borcean, președintele CMR, a prezentat, în cadrul evenimentului, o statistică a activității corpului medical pe anul 2017, atenționând că „dacă vrea să rămână o entitate de elită în societate, corpul medical trebuie să se identifice atât ca întreg, cât și la nivel de individ”. Au mai fost prezentate: raportul Comisiei superioare de disciplină, execuția bugetară pe anul 2017, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018 etc. În ceea ce privește cazurile de malpraxis enunțate în cadrul reuniunii, Sorina Pintea a anunțat că va promova o nouă lege a malpraxisului medical, afirmând că în aceste situații nu este vorba doar de vina medicilor, ci și a managementului fiecărei unități medicale. În ultimii 12 ani, au fost sancționați peste 270 de medici din peste 2.000 de reclamații. În acest moment, sunt pe rol 28 de cauze. Cele mai multe reclamații au vizat specialitățile chirurgie generală, ATI și obstetrică-ginecologie. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate cardiologilor, medicilor din UPU, chirurgilor și ginecologilor.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC