Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bioinginerii medicali ieșeni, câștigători la Euroinvent

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 28 mai 2021

Marele premiu al Salonului Internaţional de Invenţii Euroinvent, organizat anual la Iași, a fost câștigat de o echipă a Facultăţii de Bioinginerie Medicală din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

838b1b21-8cd6-fa7a-2b46-9e869c98cf3b

Câștigătorii s-au prezentat la competiţie cu o lucrare inovatoare – o orteză inteligentă pentru corectarea defectelor posturale. Dispozitivul este dotat cu senzori inerţiali, capabili să calculeze unghiurile de înclinare a coloanei vertebrale, într-un sistem portabil de monitorizare, care înregistrează variaţiile de curbură ale coloanei vertebrale. Soluţia, care identifică forma spatelui uman, poate ajuta la reducerea timpului necesar reabilitării medicale sau poate preveni posibile defecte posturale.

        Salonul Internaţional de Invenţii Euroinvent de la Iași este considerat de specialiști cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Evenimentul știinţific este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români și de Europe Direct Iași.

Etichete: Euroinvent bioinginerie medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.