upă ce am trimis scrisorile către biroul lui Babbo Natale, am colindat prin târguri renumite din Europa, ne-am ales cadourile potrivite, ne uităm cum „ninge în decembre“ şi… îl aşteptăm pe Moş Crăciun. "> Biroul lui Babbo Natale - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Biroul lui Babbo Natale

de Conf. dr. Vitalie TEODORU - dec. 28 2011
Biroul lui Babbo Natale

 După ce am trimis scrisorile către biroul lui Babbo Natale, am colindat prin târguri renumite din Europa, ne-am ales cadourile potrivite, ne uităm cum „ninge în decembre“ şi… îl aşteptăm pe Moş Crăciun.

    Eu unul nu am fost în alt oraş, cu excepţia Romei, unde Moş Crăciun să aibă adresă poştală. La Roma, însă, Moş Crăciun – Babbo Natale cum îl numesc italienii – este „adrisant cunoscut“. Cutia poştală a locuinţei de pe bulevardul Europa nr. 175 devine zilnic neîncăpătoare pentru miile de scrisori care sosesc aici în luna decembrie sau chiar în ianuarie. Aici îşi are biroul Moş Crăciun. O echipă de şapte secretari desface plicurile şi întocmeşte răspunsurile. De altfel, scrisorile sunt primite de Moş Crăciun în tot cursul anului. Cine îi scrie? Persoane din toate straturile sociale şi de toate vârstele, de la copii la pensionari. Bineînţeles că majoritatea copiilor cer cadouri. Adulţii îi împărtăşesc, de obicei, necazurile personale şi de la serviciu, iar mulţi pensionari, mai ales cei rămaşi singuri, îi scriu prin tradiţie şi din plăcerea de a purta corespondenţa, fiind siguri că li se va răspunde. Interesant este că toţi cei care îi scriu lui Babbo Natale primesc, într-adevăr daruri. Cadourile sunt, în principiu, aceleaşi pentru roţi: seturi de creioane sau pixuri, serii filatelice etc. Sunt şi cadouri mai deosebite, pe care le primesc cei suferinzi: încălţăminte de dimensiuni mari sau ortopedică, instrumente muzicale etc. Biroul lui Babbo Natale are şi o secţie de reclamaţii, doar că ani de-a rândul nu s-a înregistrat niciuna.

   Ideea instituirii cutiei poştale pentru Babbo Natale i-a aparţinut lui Enrico Veschi, directorul departamentului de relaţii din cadrul Ministerului Poştelor din Italia. Sistemul funcţionează din anul 1983.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe