Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Biroul lui Babbo Natale

Viața Medicală
Conf. dr. Vitalie TEODORU miercuri, 28 decembrie 2011

 După ce am trimis scrisorile către biroul lui Babbo Natale, am colindat prin târguri renumite din Europa, ne-am ales cadourile potrivite, ne uităm cum „ninge în decembre“ şi… îl aşteptăm pe Moş Crăciun.

    Eu unul nu am fost în alt oraş, cu excepţia Romei, unde Moş Crăciun să aibă adresă poştală. La Roma, însă, Moş Crăciun – Babbo Natale cum îl numesc italienii – este „adrisant cunoscut“. Cutia poştală a locuinţei de pe bulevardul Europa nr. 175 devine zilnic neîncăpătoare pentru miile de scrisori care sosesc aici în luna decembrie sau chiar în ianuarie. Aici îşi are biroul Moş Crăciun. O echipă de şapte secretari desface plicurile şi întocmeşte răspunsurile. De altfel, scrisorile sunt primite de Moş Crăciun în tot cursul anului. Cine îi scrie? Persoane din toate straturile sociale şi de toate vârstele, de la copii la pensionari. Bineînţeles că majoritatea copiilor cer cadouri. Adulţii îi împărtăşesc, de obicei, necazurile personale şi de la serviciu, iar mulţi pensionari, mai ales cei rămaşi singuri, îi scriu prin tradiţie şi din plăcerea de a purta corespondenţa, fiind siguri că li se va răspunde. Interesant este că toţi cei care îi scriu lui Babbo Natale primesc, într-adevăr daruri. Cadourile sunt, în principiu, aceleaşi pentru roţi: seturi de creioane sau pixuri, serii filatelice etc. Sunt şi cadouri mai deosebite, pe care le primesc cei suferinzi: încălţăminte de dimensiuni mari sau ortopedică, instrumente muzicale etc. Biroul lui Babbo Natale are şi o secţie de reclamaţii, doar că ani de-a rândul nu s-a înregistrat niciuna.

   Ideea instituirii cutiei poştale pentru Babbo Natale i-a aparţinut lui Enrico Veschi, directorul departamentului de relaţii din cadrul Ministerului Poştelor din Italia. Sistemul funcţionează din anul 1983.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.