Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Boala celor 3 „S“

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 27 noiembrie 2009

În lipsa tratamentului, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) este o afecţiune progresivă, care, pe măsura agravării, scade dramatic calitatea vieţii pacienţilor; ea determină 5% din totalul deceselor la nivel mondial. Se estimează că această boală va deveni a treia cauză de mortalitate până în 2030, depăşind infecţiile tractului respirator inferior, TB, accidentele rutiere, HIV/SIDA. (...)

În lume trăiesc 210 milioane de persoane cu BPOC, în ţara noastră – peste un milion. Costurile generate prin scăderea productivităţii muncii în UE, cauzată de acest sindrom, sunt de 28,5 miliarde de euro anual.
   În 2002, GOLD (The Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) a iniţiat Ziua Mondială a BPOC, marcată la 18 noiembrie. Anul acesta, i se alătură ICC (International COPD Coalition), într-un parteneriat ce se vrea eficient în combaterea acestui adevărat flagel al secolului XXI. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.