Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bolile netransmisibile, în vizorul OMS

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 3 decembrie 2010

   Reprezentanţii a peste 40 de guverne din Regiunea Europeană OMS s-au întâlnit în Norvegia pentru a întări eforturile de prevenţie şi control al epidemiei de boli netransmisibile (NCD). Consultarea de la Oslo, desfăşurată la 25–26 noiembrie a.c., precede întâlnirea la nivel înalt a Naţiunilor Unite cu privire la NDC, ce va avea loc în septembrie 2011. (...)

Cele mai frecvente patru astfel de maladii – bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul zaharat şi bolile cronice pulmonare – sunt recunoscute ca o prioritate a deceniului în Europa. NCD numără 77% din toate bolile şi 86% din decese în 53 de ţări din această parte a lumii. Abordarea NCD este o prioritate pentru fiecare guvern, mai ales când ele sunt legate de factori de risc obişnuiţi (incluzând fumatul, abuzul de alcool, obezitatea şi inactivitatea fizică), care sunt evitabili. NCD constituie o povară economică implicând costuri ale îngrijirilor de sănătate, timp de muncă pierdut, moarte prematură şi dizabilitate ce ameninţă creşterea economică şi productivitatea. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.