Newsflash
Știri

Bolnavii de cancer și aparținătorii vor putea beneficia de consiliere psihologică

de Dorina Novac - feb. 4 2022
Bolnavii de cancer și aparținătorii vor putea beneficia de consiliere psihologică

S-a făcut încă un pas pentru implementarea Planului Național de Combatere a Cancerului: bolnavii de cancer și familiile lor vor putea beneficia de consiliere psihologică, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

cancer

„Vorbim despre o lege adoptată de Camera Deputaților, care asigură cadrul necesar pentru ca pacienții oncologici să poată beneficia de evaluări psihologice anuale și de alte minimum 5 ședințe de consiliere. Pentru bolnavii cu handicap auditiv sau surdocecitate, se asigură dreptul la interpret”, a scris Andrei Baciu într-o postare pe Facebook.

De aceste drepturi vor beneficia și cei care îi ajută pe pacienții cu cancer, adică persoanele care îi însoțesc la spital pentru intervenții chirurgicale sau tratamente prescrise de medicul specialist.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, ei vor putea merge la psiholog, iar pe parcursul unui an pot beneficia de concediu (maximum 45 de zile) și de indemnizație pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice.

„E vorba despre un sprijin important pentru pacienții cu cancer, pentru familiile lor sau pentru cei care au grijă ca ei să ducă o viață normală. Era de mult nevoie de o astfel de inițiativă. Chiar dacă mai sunt etape de trecut, chiar dacă va mai dura puțin până când această lege își va produce efectele, mă bucur că primii pași au fost făcuți. O felicit pe doamna senator Nicoleta Pauliuc pentru inițiativă și pentru implicarea în lupta de combatere a cancerului. Nicoleta Pauliuc nu este doar un senator în Parlamentul României, ci un fost pacient care a învins cancerul și în care puteți avea încredere că va face tot ce ține de ea pentru a-i ajuta și pe alții”, a menționat Baciu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe