Newsflash
Știri

BookTruck: carte pentru toți, în satele din Cluj

de L. Budin - iul. 8 2021
BookTruck: carte pentru toți, în satele din Cluj

Asociația Zi de Bine, alături de Asociația Culturală Cărțile pe Față, demarează proiectul BookTruck - o bibliotecă mobilă care va împrumuta gratuit cărți în satele din județul Cluj.

O dubă obișnuită urmează să fie transformată într-o bibliotecă inedită și prietenoasă, pentru copiii și tinerii care vor să descopere lumea prin intermediul cărților. BookTruck va putea găzdui 1.000 de cărți, care vor fi gestionate cu un soft special de bibliotecă, se arată într-un comunicat.

camion-carti

Ateliere interactive

BookTruck va ajunge la peste 20 de comunități din județ, va sta câte o zi în fiecare sat și va reveni lunar pentru iubitorii de carte.

Copiii și tinerii vor putea participa la lecturi, ateliere și activități interactive și vor afla ce înseamnă o bibliotecă vie - human library. Mai exact, persoane care activează în diverse domenii profesionale vor fi invitate să le povestească tinerilor ce înseamnă să fii medic, IT-ist, mecanic, arhitect sau actor.

Pentru copii și tineri

BookTruck e în primul rând pentru copii și tineri, dar va avea cărți pentru toate categoriile de vârstă. Fiecare persoană va putea împrumuta 4 cărți pe lună și va avea posibilitatea să le returneze oricând, într-o cutie special amplasată într-un loc public. 

În fiecare sat, biblioteca mobilă va fi parcată într-un loc central, accesibil tuturor. Peste 500 de copii și tineri vor putea beneficia de cărțile și activitățile BookTruck.

Puține biblioteci la sat

Proiectul e menit să îi ajute pe tineri să crească, să îndrăznească să viseze și să se dezvolte prin intermediul lecturii, consideră Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Bugetul necesar pentru implementarea lui este de 30.000 euro și e asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine. Se pot face și donații.

Doar în județul Cluj sunt peste 300 de sate, dintre care foarte puține au și o bibliotecă publică funcțională. Dorința noastră este ca, pe termen mediu și lung să ajutăm la crearea unor biblioteci permanente la sat, atât pentru copii, cât și pentru adulți”, spune Victor Miron, Fondatorul Asociației Culturale Cărțile pe Față.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe