Newsflash
Știri

BookTruck și Caravana cu Medici aduc carte și sănătate la sat

de L. Budin - aug. 12 2021
BookTruck și Caravana cu Medici aduc carte și sănătate la sat

BookTruck - o biblioteca mobilă care va împrumuta gratuit cărți, în satele fără bibliotecă funcțională – are noi susținători și se alătură Caravanei cu Medici din județul Cluj.

Bayer România s-a alăturat susținătorilor proiectului BookTruck – o dubiță transformată, unde copiii, dar și adulții de la sate pot împrumuta gratuit cărți, se arată într-un comunicat.

BookTruck4

Pentru fiecare

BookTruck se adresează în primul rând copiilor și tinerilor, dar va avea cărți pentru toate categoriile de vârstă, se arată într-un comunicat. În fiecare sat, duba transformată de Asociatia Culturală Cărțile pe Față în bibliotecă mobilă va fi parcată într-un loc accesibil, de exemplu în curtea școlii, în fața magazinului satului sau lângă căminul cultural.

Oamenii vor putea împrumuta câte 4 cărți și le vor putea returna oricând, într-o cutie amplasată într-un loc public.

Campania, începuta în județul Cluj, va poposi în fiecare zi într-un sat și va împrumuta cărți pentru o lună, astfel încât, până la finalul anului, să se poată atinge obiectivul proiectului de a vizita 20 sate/lună.

Cărțile sunt și hrană și medicament, iar prin acest proiect și prin această colaborare mai facem un mic pas spre scopul asociației noastre, acela ca măcar jumătate dintre români să citească câte două cărți pe lună”, a spus Victor Miron, președintele Asociatiei Culturale Cărțile pe Față și inițiatorul proiectului BookTruck.

BookTruck2

Susținere financiară

Proiectul a primit susținere financiară în valoare de 24.650 de lei din partea companiei Bayer, împreună cu peste 150 cărți și sute de carnete și agende, donate de angajații companiei, prin intermediul comunității de voluntari Bayer PROSI.

BookTruck1

Anul 2020 a adus și mai multe provocări în educație, mai ales în mediul rural, iar asta ne-a determinat să ne dorim să facem mai mult. Acest parteneriat este, dincolo de un acord corporativ, un parteneriat între oameni, și suntem mândri de implicarea colegilor noștri prin intermediul comunității de voluntari Bayer PROSI”, a declarat Ana Gheorghiu, Public Affairs, Science and Sustainability Lead al Bayer, pentru grupul de țări România, Bulgaria și Republica Moldova.

Colaborare cu medici

Bayer a facilitat și dialogul între Asociația Cărțile pe Față și Caravana cu medici, pentru o colaborare, având în vedere că ambele proiecte se adresează populației din zone rurale defavorizate. BookTruck s-a alaturat deja Caravanelor din judetul Cluj, într-un efort comun de a promova sănătatea și educația în rândul copiilor și adulților din comunitățile respective.

BookTruck3

Împreună cu noii prieteni de la Cărțile pe Față, Caravana cu Medici filiala Cluj a vizitat în ultimă perioadă mai multe comunități din mediul rural. Pe lângă consulturile medicale cu care am fost obișnuiți, copiii au avut ocazia de a citi într-un spațiu special amenajat, confortabil și colorat, alăturat BookTruck-ului colegilor noștri. (...) Îmbinarea dintre un consult medical, care poate fi un factor de agitație pentru copii, și atmosfera prietenoasă și creativă oferită de colțul de lectură a fost benefică și a adus un zâmbet în plus”, a spus Ştefana Tirpe, coordonator al departamentului de Educaţie şi Formare, Asociația Caravana cu Medici - filiala Cluj.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe