Newsflash
Internaționale

Bradicardia, posibil efect advers al remdesivirului

de Dr. Diana Andronache - iun. 17 2021
Bradicardia, posibil efect advers al remdesivirului

EMA recomandă o atenţie sporită asupra unui efect advers cu „frecvenţă necunoscută”, bradicardia sinusală, secundar administrării de remdesivir.

        Recomandarea vine ca urmare a rezultatelor unei analize de siguranţă efectuate de Comitetul pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă (PRAC) al EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului).

După revizuirea informaţiilor disponibile cu privire la cazurile de bradicardie sinusală raportate în cazul pacienţilor care au primit acest tratament pentru infecţia cu SARS-CoV-2, precum și a datelor din studiile clinice și din literatura de specialitate, PRAC a declarat că există posibilitatea unei relaţii de cauzalitate, fiind recomandată modificarea informaţiilor despre produs. De asemenea, s-a observat că majoritatea evenimentelor de bradicardie sinusală s-au remis la câteva zile după oprirea tratamentului cu remdesivir.

p3

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/952973

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe