Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Braşov: spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase va fi gata până în 2026

Viața Medicală
L. Budin joi, 12 ianuarie 2023, ora 09:59

Municipalitatea a câştigat o finanţare de peste 500 de milioane de lei pentru construirea noului Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a declarat că municipalitatea a câştigat o finanţare de peste 500 de milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea noului Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase.

spital_pneumo_brasov
Sursă foto: Facebook Allen Coliban

 

La valoarea de aproximativ 100 de milioane de euro, va fi cea mai mare investiţie finanţată prin PNRR în judeţul Braşov, dar şi primul spital realizat cu fonduri publice după o lungă perioadă de timp, informează Agerpres.

Până în 2026, vom avea primul nou spital din Braşov. Braşovul a câştigat finanţarea prin PNRR pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase. Avem nevoie de un spital nou pe zona aceasta, în condiţiile în care Spitalul de Infecţioase funcţionează acum într-o fostă baie comunală, iar Spitalul de Pneumologie, în nişte foste vile turistice. Este vorba de o investiţie de 100 de milioane de euro, acoperită din fonduri nerambursabile prin PNRR, care va deveni, astfel, cea mai mare investiţie din judeţul nostru, finanţată prin acest program. Proiectul spitalului de Pneumo nu exista în urma cu doi ani şi iată că acum am obţinut şi finanţarea”, a declarat, miercuri, primarul Allen Coliban.

Spitalul va avea un număr 257 paturi în regim spitalizare continuă şi 22 paturi pentru structura de spitalizare de zi.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în zona Bartolomeu (CATTIA), în vecinătatea centurii ocolitoare a municipiului şi a străzii Institutului.

Unitatea medicală se va construi pe un teren cu o suprafaţă totală de 76.781 metri pătraţi şi va fi compus din patru corpuri. Organizarea spaţiiilor va fi flexibilă, în aşa fel încât anumite saloane să poată acomoda câte două paturi, în cazuri excepţionale.

Solicitarea de finanţare nerambursabilă pentru realizarea acestui proiect prin PNRR, în valoare de 491.437.851,89 lei fără TVA, a fost depusă în decembrie, de Primăria Braşov.

Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

Etichete: spital nou in brasov pneumftiziologie si boli infectioase finantare din pnrr

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.