Newsflash
Știri

București: centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției

de L. Budin - apr. 27 2021
București: centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției

În şedinţa din 27 aprilie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre, unul dintre ele vizând deschiderea unui centru de vaccinare din mașină, în Piața Constituției.

Conform declarațiilor primarului general, Nicușor Dan, centrul din Piața Constituției va funcționa de joi, 29 aprilie, și va avea patru puncte de vaccinare, unde oamenii vor fi imunizați fără să coboare din mașină și fără să se programeze în prealabil. Condiția e să aibă un act de identitate la ei.

vaccinare-drive-thru

E o soluţie care a funcţionat în alte ţări şi a ajutat la susţinerea campaniei de vaccinare, iar în câteva zile această soluţie va deveni operaţională şi în Bucureşti”, a precizat primarul general, conform unui comunicat de presă.

Tot în legătură cu sănătatea publică, s-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al Capitalei a unui corp de clădire aparţinând Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, acea construcţie urmând să fie demolată pentru ca, în loc, să fie ridicat un nou corp de clădire, cu finanţare din partea Băncii Mondiale, a mai arătat Nicușor Dan.

Se are în vedere construirea Centrului de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe