Newsflash
Știri

București, una din destinațiile vegetariene apreciate în Europa

de Dorina Novac - ian. 6 2022
București, una din destinațiile vegetariene apreciate în Europa

Anul trecut, numărul participanților în campania Veganuary a crescut cu 28% – peste jumătate de milion de oameni din întreaga lume au ales să reducă consumul de carne pe parcursul lunii ianuarie.

Veganuary este o campanie care provoacă oamenii ca, în luna ianuarie a fiecărui an, să mănânce în stil vegetarian sau vegan, iar anul trecut s-a bucurat de mare succes, având participanți din peste 200 de țări și teritorii.

În acest context, specialiștii de la Uswitch.com au încercat să găsească cea mai bună capitală europeană în care ar putea locui vegetarienii.

vegetarian
Sursă imagine: worldakkam.com

Potrivit datelor, cu multe opțiuni pentru dietele vegetariene și vegane, Bucureștiul se află pe locul 6 la capitolul cele mai apreciate restaurante vegetariene din Europa, cu o evaluare medie de 8,73/10 – un scor cu 4% mai mare decât alte capitale – de exemplu Roma (8,41/10). 10).

Cu un rating mediu vegetarian de 8,85/10, Belgradul este capitala europeană cea mai potrivită pentru vegetarieni. Prețul mediu al unei mese în capitala Serbiei este de doar 15,98 euro, cu 32% mai ieftin decât în capitala Maltei, Valletta, care se află pe locul doi.

Vegetarienii din Belgrad pot merge în 381 de restaurante cu specific vegan sau vegetarian.

vegetarian rating

Valletta ocupă locul al doilea, pierzând doar primul loc, cu o evaluare medie a restaurantului vegetarian de 8,84/10. În ciuda faptului că prețul mediu al unei mese este puțin mai scump decât Belgradul, capitala Maltei are 1.201 restaurante potrivite pentru vegetarieni.

Cu 264 de restaurante potrivite pentru vegetarieni, capitala Croației, Zagreb, ocupă locul trei, cu un rating mediu de 8,78 din 10.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe