Newsflash
Știri

Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roşu. Urmează noi restricţii

de Dorina Novac - mar. 5 2021
Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roşu. Urmează noi restricţii

Bucureștiul a intrat, vineri, în scenariul roșu, după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3,05 la mia de locuitori, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

În scenariul roşu se mai află judeţele Braşov cu o incidenţă de 3,25 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Cluj - 3,60, Ilfov - 3,31 şi Timiş cu 5,50.

scenariu rosu
Sursă imagine: Pixabay

Conform reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență.

Sâmbătă ar putea fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

DSP a comunicat Prefecturii Capitalei incidenţa de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori pentru Bucureşti în ultimele 14 zile şi se fac demersuri pentru convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, pentru Agerpres, Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Potrivit sursei citate, aceasta a precizat că este posibil ca sâmbătă să fie convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea prevederilor legale incidente, respectiv Ordinul 3235 al ministrului Educaţiei şi Ordinul 93 al ministrului Sănătăţii din februarie 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe