Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roşu. Urmează noi restricţii

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 5 martie 2021, ora 17:44

Bucureștiul a intrat, vineri, în scenariul roșu, după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3,05 la mia de locuitori, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

În scenariul roşu se mai află judeţele Braşov cu o incidenţă de 3,25 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Cluj - 3,60, Ilfov - 3,31 şi Timiş cu 5,50.

scenariu rosu
Sursă imagine: Pixabay

Conform reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență.

Sâmbătă ar putea fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

DSP a comunicat Prefecturii Capitalei incidenţa de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori pentru Bucureşti în ultimele 14 zile şi se fac demersuri pentru convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, pentru Agerpres, Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Potrivit sursei citate, aceasta a precizat că este posibil ca sâmbătă să fie convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea prevederilor legale incidente, respectiv Ordinul 3235 al ministrului Educaţiei şi Ordinul 93 al ministrului Sănătăţii din februarie 2021.

Etichete: infectari cu SARS-CoV-2 scenariu rosu cazuri de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.