Newsflash
Știri

Bucureştiul va oferi materiale sanitare şi medicamente pentru Crucea Roşie Ucraina

de Dorina Novac - mar. 8 2022
Bucureştiul va oferi materiale sanitare şi medicamente pentru Crucea Roşie Ucraina

Municipiul Bucureşti va oferi materiale sanitare şi medicamente în valoare de 5 milioane de lei pentru Crucea Roşie Ucraina.

Un proiect de hotărâre în acest a fost aprobat în unanimitate în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei, scrie Agerpres.

Ucraina
Sursă imagine: Nicușor Dan // Facebook

Hotărârea prevede aprobarea unui protocol de colaborare între Municipiul Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi Societatea Naţională de Cruce Roşie Română, în vederea implementării iniţiativei „Bucureşti pentru Ucraina”.

ASSMB va achiziţiona materialele sanitare şi medicamentele în valoare de cinci milioane de lei, care vor fi predate către Crucea Roşie România, pe bază de proces-verbal, urmând să fie transmise către Crucea Roşie Ucraina.

Potrivit referatului de aprobare a hotărârii, sute de mii de oameni din ţara vecină „trăiesc sub imperiul fricii şi al iminenţei pericolului, fiind private nu numai de libertate, dar şi de elementele de bază, esenţiale supravieţuirii”.

„Una dintre cele mai acute probleme este lipsa materialelor sanitare şi a medicamentelor, situaţia instabilă din zona în care aceştia se află şi ameninţarea continuă punându-i în imposibilitatea achiziţionării acestora. Fie că este vorba de răni suferite în urma atacurilor sau a violenţelor îndreptate asupra lor, fie despre afecţiuni anterioare care necesită asistenţă medicală urgentă, nevoia de medicamente şi de articole sanitare este evidentă. Supliciul la care sunt supuşi aceşti oameni este dificil de înţeles şi de înlăturat, fiind nevoie de unirea tuturor forţelor şi de mobilizarea multor resurse umane şi materiale la nivel global, însă, în această etapă, orice ajutor este deosebit de important”, se arată în document.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe